Nu hyllas designern av en hel modevärld och den klassiska Versace-looken gör comeback i vår.

Klassiska Versace-looken gör comeback (20 år efter Gianni Versaces död)

Gianni Versace hade precis återvänt till sitt hus i Miami efter en morgonpromenad på Ocean Drive när seriemördaren Andrew Cunanan sköt ner honom vid trappan till huset. Han blev Cunanans femte och sista offer – någon vecka senare hittades denne på sin husbåt efter att ha begått självmord. Orsaken till varför han mördade Gianni förblir en gåta.

 Gianni Versace, Donatella Versace, Versace

Gianni Versace, Carla Bruni, Naomi Campbell

Gianni lämnade efter sig ett modeimperium som sent 80-tal och tidigt 90-tal var det viktigaste av modehusen – blev du som modell bokad till en Versace-visning eller kampanj så boomade din karriär. Alla de stora supermodellerna var Giannis musor – Linda Evangelista, Naomi Campbell och Christy Thurlington var ständigt återkommande i Versaces lineups. Gianni efterlämnade en pojkvän, en sörjande familj och ett stort modehus.

Gianni Versace, Donatella Versace, Versace, Supermodels

Linda Evangelista, Cindy Crawford, Naomi Campbell och Christy Turlington.

 Gianni Versace, Donatella Versace, Versace

Carla Bruni och Naomi Campbell

Systern Donatella Versace tog över som designer och är kvar som drottning av Versace än i dag. Under Milanos modevecka dedikerade systern hela SS18- visningen till Giannis storhetstid (1991–95). Arkivplagg hade plockats upp till ateljéerna och gjorts på nytt – i vissa fall var det faktiskt plagg från originalkollektionerna som visades på catwalken.

 Gianni Versace, Donatella Versace, Versace

Supermodellerna: Carla Bruni, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Cindy Crawford och Helena Christensen.

 Gianni Versace, Donatella Versace, Versace, Supermodels

Och så det mest omsusade av allt: Visningen avslutades med att ett draperi längst bak på catwalken drogs bort – och där visade sig silhuetterna av The Supers. Därefter tändes ljuset och Naomi Campbell, Carla Bruni, Cindy Crawford, Claudia Schiffer och Helena Christensen gjorde följe med Donatella på catwalken till George Michaels ”Freedom! ’90”. Årets supermodellögonblick – och tokhyllning till Gianni – var därmed ett faktum och Instagram tog nästan eld. STYLEBY förutspår en renässans för den klassiska Versace-looken inom de kommande åren. Tips! Det är dags att ge sig ut och leta efter äkta vintage Versace.

TIPS! STYLEBYs BEAUTY BOX fylld till bredden med fantastiska skönhetsprodukter från välkända varumärken – mer info hittar du HÄR

NUVARANDE Klassiska Versace-looken gör comeback (20 år efter Gianni Versaces död)
NÄSTA Chefredaktören: ”Elegant avskalat och allt under 500 kr!”