Internationella stilikonen Veronika Heilbrunner delar med sig av sina tankar kring stil och inför hösten har hon hittat en oväntad stilinspiration i Hugh Hefner!

160622_veronikaheilbrunner_styleby-03386

Medan jag funderade på hur jag skulle bära alla de här fantastiskt vackra pyjamasplaggen (silkiga morgonrockar och vida härliga byxor) som finns i höstmodet så råkade jag läsa en krönika i ett av mina favoritmagasin som heter Zeit Magazin (tips: den kommer två gånger om året i en ”best of”-variant på engelska).

Storyn handlade om Hugh Hefner och hans liv i Playboy Mansion. Skribenten fantiserade om vem som skulle köpa huset (det var vid den tidpunkten till salu, det köptes i juni av en 32-årig miljardär) så började jag istället studera hans signaturlook: Öppen sidenskjorta med en morgonrock i siden ovanpå – hela dagen. Ja, han ser lite dammig och faktiskt lite provocerande ut i den, men det hindrar inte mig från att fascineras av denna manliga ”förebild”. Åtminstone stilmässigt, för sedan dess är allt jag vill bära sidenpyjamasplagg med tofflor.

 

Tips! ”Viktigast med den här looken är med vilken attityd du bär den: Elegant och självsäker dagtid – precis som gamle mäster Hefner lärt oss. Sen – ut på stan med dig!” –Veronika Heilbrunner.

 

silkrobe_styleby

Kimono, H&M.
Silk Kimono, Ganni.
Silkrock, Agent Provocateur.
Pricking sidensatinrock, Olivia von Halle.

FOTO JULIA ZIERER