Det är inget snack om saken - årets mode både berör och upprör! Och fråga är: kommer du haka på trenderna? Här är 6 vårtrender som delar alla modeintresserade i två läger.

Här är vårens plaggen och accessoarerna som delar alla modeintresserade i två läger! Vilka trender hakar du på och vilka trender skulle du aldrig synas i?

TEENY-TINY SOLGLASÖGON

Balenciaga SS18

Smala solglasögon är mer aktuellt än någonsin både på och utanför catwalken – Balenciaga, Louis Vuitton och (mannen på allas läppar) George Keburia visar att teeny-tiny är vägen att gå den här säsongen. Men alla verkar inte vara lika förtjusta i de små rackarna – kanske för att de knappt täcker ögonen, vilket lite är funktionen. Vi säger hippa just nu, men inte en klassiker i längden.

TABI-SKORNA FRÅN MAISON MARGIELA

Karolina Isomaki-Kasprzyk: ”Byxor från Céline och skor från Masion Margiela.”

Maison Martin Margielas tabiskor har varit med från början och blivit ett av husets mest kända objekt. Inspirationen kommer från traditionella japanska tabis där stortån separeras med ett veck, inte olikt västvärldens flipflops (fast lite mer chict). Margielas klassiska tabiboot liknar en socka på foten och har en helt rund klack. Frågan är om tabiskorna får ett uppsving den här säsongen, efter strumpskorna?

MIDJEVÄSKAN

Gucci SS18

Vi har skrivit om det tidigare – magväskan är tillbaka och det verkar vara med en skräckblandad förtjusning. Alla verkar ha ett speciellt förhållande till väskan som kan bärs antingen tvärs över eller runt midjan och i vår är det den hetaste väskan du kan bära – med risk för att det liknar en klassisk turistslunga!

AXELVADDARNA

Céline SS18

Off-white SS18

Skaffa ett par rejäla axelvaddar och stoppa dem i klänningar, skjortor, tröjor … Ja, allt. Både runda och vassa funkar och ger de plagg du har i garderoben en ny silhuett som ligger i tiden. Markerade axlar är verkligen vårens stora grej – även om många säkert sagt: ”Aldrig någonsin 80-tals axlarna igen!”

CROCS – FULSKON?

Balenciaga SS18

Christopher Kane var först med att låta världs mest delade sko – i alla fall ur ett estetiskt perspektiv – Crocs, att ta plats på catwalken. Därefter lyfte även Demna Gvasalia, chefsdesigner för Vetements och Balenciaga upp skon inför sin SS18-kollektion. Frågan är om modebranschen kommer att traska fram i utsmyckade färgstarka Crocs?

CYKELBYXAN

Off-White SS18

Cykelbyxan är kanske relativt praktisk under klänningar på vår och sommaren, men ska den verkligen visas fram? Ja, cykelbyxan kommer att sitta på var och varannan modetjej i sommar, oavsett om du giller det eller inte!

TIPS! STYLEBYS NYA HÖSTBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO OM BEAUTYBOXEN HITTAR DU HÄR