Vårmodet 2018 lämnar plats åt både gamla som nyfunna favoriter – här är 15 vårtrender som vi ger lite extra kärlek till!

15 vårtrender 2018

1.NÅGOT VERSACEESQUE

vårmode-2018

Versaces visning var en av de mest omtalade, både på grund av att Donatella grävt fram Gianni highlights ur arkiven och det faktum att gamla tiders supermodeller avslutade visningen. Det här var även visningen då årets modellraket – Kaia Gerber (bilden) – förenades med sin mamma Cindy Crawford på catwalken. Ren modemagi, alltså. Räkna med att Versaces over-thetop-plagg kommer att gå åt på vintage-webbshopparna samt att vi kommer att klä oss mer bling framöver.

2.BEHÅLL HÖSTPLAGGEN

vårmode-2018
vårmode-2018
vårtrender-2018
vårmode-2018

Många av de trender vi sett under hösten lever kvar även i vår – detta är goda nyheter, då de trendplagg du investerat i håller sig högt uppe på trendbarometern även nästa säsong: Plats, Metallic, Breda Axlar, Blommigt, Logotröjan, Prickigt, Lack och den ankellånga klänningen.

3.EN GRÖN KOSTYM

 

Grönt kommer stort i höst – färg över huvud taget är mega. Generellt gäller regeln antingen ljus pastell eller riktig knallfärg. Vi älskar de gröna kostymer som både Acne Studios och Whyred inledde sina visningar med.

LÄSTIPS! Här är vårens it-plagg 2018 – var först med att klicka hem trenden

4.SÄTT FRANSARNA NEDTILL

Fransar, fransar, fransar … Det kan inte bli för mycket fransar i vår. Och sikta in dig på fransar på nederdelen av kroppen denna gång – på kjolar, skor, byxor, klänningar.

5.ANOR AK ELLER ANNAN FRITIDSJACKA

vårtrender-2018

Trenden började ta sina första stapplande steg när Balenciaga skickade ut outdoorsy jackor på catwalken för några säsonger sedan. I vår kommer det att prassla om oss – och vindarna kommer att få ge sig mot smarta material och fritidsaktiga snitt. I Skandinavien tackar vi och tar emot – det här är jacktyper vi älskat och använt länge!

6. VAD SOM HELST, BARA DET GLITTRAR

vårtrender-2018

Paljett är rätt! Det är mycket glittrande inslag i vårmodet, och discot känns aldrig långt borta. Strike a pose!

7.ROSA & GULT

Alla flickors favoritfärger – nu i kombination. En mängd stylister hade roat sig med att styla gult tillsammans med rosa. Vi gillar kombinationen och vi kommer att se den en masse nästa säsong.

LÄSTIPS! Rosa och gult är vårens hetaste kombo — 11 trendplagg som fixar stilen

8.TRENCHCOAT

Vid sidan av de sportiga jackorna är trenchcoaten, eller trenchcoatinspirerade plagg, vårens ytterplagg alla kategorier. Har du inte en redan? Se vad du hittar på rean!

9.SHORTS

Årets kjol? Shortsen! De är överallt i vårmodet och är ett sportigare och coolare alternativ till den korta kjolen.

10.FULSKON

De som tycker att nätta sandaletter är lite för snyggt och feminint – de kommer att älska fulskor som de ”buffalo crocs” som Balenciaga kommer att erbjuda – eller de båtstora sneakers som Louis Vuitton erbjuder i vår. Eller?

LÄSTIPS! Chunky sneakers är ett måste i vår – här är 11 fulsnygga köp!

11.WESTERN-INFLUENSER

Nu följer flera designer Raf Simons caravan för Calvin Klein och ger westerninspirerade plagg mer plats på trendscenen.

12.MAGVÄSKAN

Fanny pack, bum bag, ”turistslunga” … Kärt barn har månganamn, men helt klart är att det nästa säsong är den trendigaste väskan på jorden. Bär den runt midjan eller snett över kroppen.

LÄSTIPS! Magväskan är tillbaka – säsongens trendigaste väska

13. SNAKESKIN

Hej då, zebran och leoparden (även om vi såg även dem, bland annat hos Saint Laurent och Balenciaga) – nu är det ormens år!

14. NÅGOT MED PIKÉKRAGE

Preppy får inte så stor plats i modet nu – men pikétröjan och pikékragen letar sig in i modet, och dem får vi se mer av i vår.

15. FASHION-PUFFEN!

”Fashion!” Det var just detta ord som genomsyrade Saint Laurents visning, och vi ser fram emot att fler plagg, vars enda uppgift är att vara snygga, tar plats i det annars så praktiska mode vi ser just nu. Mer puffar åt folket!

TIPS!STYLEBYS NYA HÖSTBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO OM BEAUTYBOXEN HITTAR DU HÄR

NUVARANDE 15 vårtrender som vi ger lite extra kärlek till!
NÄSTA Chefredaktören: ”Alla hjärtans dag-outfit – inget kostar mer än 349 kr.”