Några av STYLEBYs bloggande profiler berättar var de står i klackfrågan. Lär känna dem ännu närmare här!

Var står STYLEBYs influencers i klackfrågan?

ELINA OLOFSSON

 

”För några år sedan blev jag nekad i dörren på ett ställe när jag var utomlands på resa på grund av att jag bar sneakers. Jag plockade fram mina valpögon och försökte förklara för krogvakten att jag var oförmögen att gå i höga skor, jag är verkligen sämst på att gå i klackar. Men går jag på mingel bär jag gärna klackar då det alltid får mig att känna mig lite extra piffig. Ska jag däremot ut en helkväll med mina vänner så snör jag oftast på mig mina Converse – eftersom jag är så lång så hatar jag att gå ut och dansa i klackar. Känner mig som en stel giraff i mängden. Mitt tips för party i klack är: Bring a backup. Så många gånger man stått hemma och provat nyinköpta skor och uttalat hur extremt sköna de är! Väl utanför dörren inser man sitt misstag och försöker hålla masken när ens pojkvän frågar om man fått skoskav … Roligast har man i sneakers. Mode ska vara kul och man ska känna sig fin och bekväm.”

HANNA KOVANEN

”Jag har oftast flats eller taxklack på fest eftersom jag älskar att dansa, och jag vill inte bära skor som hindrar mig från att göra något jag vill. Men jag har också sett till att jag har en hel armé av bekväma skor hemma som gör mig både snygg och bekväm. För mig, som har en väldigt enkel stil, är det viktigt att skorna tillför något extra – men vissa märken, som till exempel The Row, gör platta skor samt skor med väldigt låg klack, som är superchica. Att ha dresscode som tvingar någon att bära klackar är extremt begränsande, och inte heller rätt från hälsosynpunkt.”

HANNA MARZOUKI WIDLUND

”Min skogarderob är ganska blandad med låg- och högklackat, men på senare tid så har många lågklackade fått flytta in. Jag har alltid gillat lågklackat, känner mig mer ’power’ i låga. Det är mer utbudet som har styrt, jag kommer ihåg för några år sedan när alla klackar var skyhöga och jag letade runt på vintagebutiker för att hitta lågklackat. Mina första låga klackar i nyproduktion var ett par från Saint Laurent med en tre cm klack, de introducerade mig till låg klack-världen. För mig sitter inte festkänslan så mycket i klackarna, jag känner mig lika festlig i höga som låga eller i ett par sneakers, det är mer helheten av min look som tillför festkänslan för mig. Klacktvång är omodernt, om du frågar mig, man kan vara elegant och festlig på så många olika sätt nuförtiden. Utbudet av fina ballerinor med smycken, i satin eller med brodyr är stort, så klacktvång känns onödigt och exkluderande.”

TIPS! STYLEBYS NYA BOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO OM BEAUTYBOXEN HITTAR DU HÄR