Uppnå perfektion med rätt hudvårdsrutin!

Med hjälp av väl utvalda produkter har Kim Jones, tidigare PR Manager på House of Dagmar uppnått perfektion. Ta del av hennes eco vänliga hudvårdsrutin här!

Kim Jones Styleby

Kim Jones

HUDRUTIN
”Det bästa för min hud är varmt väder, då tvättar jag ansiktet med en koltvål och smörjer sedan med jättenattljusolja (kapslar som egentligen är kosttillskott). Tyvärr är det ofta för kallt och torrt i Sverige för att använda koltvålen dagligen och under vinterhalvåret tvättar jag mig med bikarbonat morgon och kväll. När jag var yngre hade jag problem med min hy och upptäckte då att bikarbonat är väldigt bra rengöring. Koltvålen använder jag som en djuprengörande då och då istället.”

”Jag har en några ekologiska oljor som jag alternerar mellan, till exempel nyponfröolja och om jag är riktigt torr, kokosolja. Ända sedan jag var 11 år gammal har jag dagligen smörjt mig med solskyddsfaktor – en rutin som jag tackar mamma för. Nu har jag solskyddsfaktor 50 varje dag, året runt. Även mitt foundationpuder har också solskyddsfaktor.”

MASKER OCH EXPERTHJÄLP
”Jag använder fyra olika ansiktsmasker kontinuerligt. Koltvålen och bikarbonat låter jag ibland ligga kvar som mask. Jag har även ett lerpuder som också verkar rengörande och håller hyn klar. Bidrottninggelé är egentligen ett populärt kosttillskott (jag köper burkar på Amazon) och som jag lägger som mask för att förbättra huden rent generellt.”

Kim Jones

Kim Jones

img_0057

HÅRRUTIN
”Jag schamponerar sällan mitt hår, istället återfuktar jag det dagligen med balsam i duschen och sedan kokosolja eller en crème från Moroccanoil i topparna. Jag har nästan aldrig håret utsläppt utan flätar eller sätter ihop håret på något sätt. Jag klipper mig regelbundet, ungefär var åttonde vecka och ibland fräschar jag även upp det tidigare. Alltid hos Joanna Rask på DOM Hairdressing. Genom salongen upptäckte jag också märket Davines för ungefär sex år sedan och har använt produkterna sedan dess. Jag älskar deras balsam och olika schampon, men allt dem gör är fantastiskt.”

Läs mer om Kims hudvårdsrutin i STYLEBY #42.  

FOTO PAULINE SUZOR