Unna dig en näringsrik och avkopplande ansiktsmask

Face it - höstsäsongen är här och nu är det tid att unna sig lite extra hudvård för att hålla fuktbalansen i shack. Bli din egen hudterapeut och mys med en näringsrik och avkopplande ansiktsmask!

 

Rengörande

original-skin-retexturizing-mask_300-dpi

Origins Original Skin™ Retexturizing Mask with Rose Clay, 285 kr.

Lermasker är kända för sin renande och uppsugande förmåga, men kan ofta kännas för hårda mot huden. Originis variant är dock absorberande utan att torka ut. Perfekt för dig med typisk blandhy! Små, skonsamma korn exfolierar även vid borttagning och lämnar huden ren och fräsch. Vi rekommenderar att du tar ett tunnare lager ju torrare hud du har.

Fuktbomb

moisturizing-mask-ny

Caudalìe Moisturizing mask, 295 kr.

Förutom fuktgivande ingredienser som glycerin innehåller den vårdande druvkärneolja och hyaluronsyra som lämnar huden mjuk och vacker efter bara en kvart. Torra områden och rödhet försvinner också i ett nafs! Lägg lite under ögonen också för att bli av med torrhetsrynkor. När vår vanliga fuktcrème tog slut gick det utmärkt att använda en mindre mängd av den här istället.

Nattmask

generate-1

Lancôme Hydra Zen Night Mask, 595 kr.

Gelkonsistensen är återfuktande men ändå relativt lätt vilket gör att den inte bara är för riktiga torrisar utan även passar normal till blandhy som också behöver tillföra fukt. Ett vanligt trick bland hudvårdsnördar är att låta masker verka över natten för att få maximal effekt, däremot är det inte alla masker som passar att ha när man sover, men Lancômes är speciellt framtagen för att ha nattetid. Den lägger sig i en lätt klistrig textur som gör att den inte halkar av under natten och när man vaknar är huden fräsch och återfuktad.