Visste du att det blir semester redan när första vårmodet landar i butikerna? Semestertrenden är en av de tolv trender STYLEBY älskar till våren. Så här vill du (snart) klä dig!

1.HERRKAVAJEN 
Räkna med att kavajen blir vårens hetaste ytterplagg alla kategorier. Har du inte redan gjort det så är det hög tid att skanna vintagebutikerna efter en härligt oversized kavaj.
Tänk mycket axelvadd samt stora slag, så är du hemma.

Herrkavaj-hetaste-trenden-2019

Clavin Klein SS19

2.ENAXLAT Nytt för nästa säsong är att ena axelbandet fått flytta över till andra sidan. Vilket ger en snygg effekt – speciellt på klänningen från Jacquemus.

Enaxlat-trend-2019

Jacquemus SS19

SS19C-Marni-081

Marni SS19

3.GULT Modevärlden sörjer ”old Céline” och Phoebe Philos sista kollektion innehöll den ljust gula färgen. Just den där spröda, gula färgen har designer gått bananas (!) över i vår.

Vårtrend-gult-2019

Alexander McQueen SS19

4.STENTVÄTTAT Om du ska bära något deminplagg nästa säsong, se till att det är stentvättat – trenden kommer stort.

Stentvättat-vårtrend-2019

Proenza Shouler SS19

5.BATIKEXPLOSION Nu gäller starka färger, iögonfallande kontraster och inga regler alls. Bästa DIY-projektet: Skapa egna mönster och roliga färgkombinationer med hjälp av en balja och lite färg.

Batikmönster-2019

MSGM SS19

SS19C-N21-111

N21 SS19

6.PRICKAR Gladaste printet – kommande säsongen sitter de helst på ett skirt tyg som hos Saint Laurent, Burberry och Prada.

Prickigt-2019

Burberry SS19

7.MÖNSTERMIX Mixa och matcha som en galning. Allt är tillåtet – men det visste du väl redan (och lever efter)?

Mönstermix-vårtrend-2019

Versace SS19

SS19C-Preen-020

Preen SS19

8.CYKELBYXOR Från Chanel till Prada och Fendi … Alla har bestämt sig för att cykelbyxan är hetaste nederdelen i vår. Det tackar vi Virgil Abloh för som förra våren satte dem på trendkartan.

Cykelbyxor-bikershorts-chanel-2019

Chanel SS19

9.AXELVADDAR Akta så att du inte skadar något när du går gatan fram. Rådande 80-talsvurm banar vägen för en av det decenniets stora signum: De spetsiga axlarna.

Axelvaddar-2019

Balenciaga SS19

10.METALLIC Inte en sommar utan att du får flexa brännan mot något som blänker … Det är silver som är nästa säsongs stora trend och inte mycket är ju lika snyggt mot solkysst hy.

Metallic-klänning-2019

Isabel Marant SS19

11.OUT OF OFFICE Låt dina outfits i sommar signalera sem-ester – när en av vårens stora trender inkluderar allt från fishnets, surf, snäcksmycken och tropisk hetta. Vi har redan Mungo Jerry-refrängen ”In the summertime when the weather is hot” på hjärnan.

Semestermode-2019

Chloé SS19

SS19C-Altuzarra-059

Altuzarra SS19

SS19C-MKors-024

Michael Kors SS19

12.BEIGE 
Jordtoner är tillbaka med en smäll – tänk alla nyanser från sandigt, solbränt till en djup beige. I vår bär du beige från topp till tå som hos Jil Sander, Miu Miu, Marni och Agnona.

Beige-2019

Jil Sander SS19

13.XXL-VÄSKAN 
Höstens XXL-trend har smittat av sig på accessoarerna i vår. Och miniväskan kan så smått se sig besegrad av den oversizade väskan, som bärs under armen! Frågan är – vad fyller vi den med?

XXL-väska-Stella McCartney-2019

Foto: WWD/REX/IBL

Stella McCartney SS19

14.UTILITY 
Tänk härliga jumpsuits och praktiska jackor i en mängd olika nyanser av khaki och i ett tyg som klarar både ur och skur.

Utility-2019

Hermés SS19

15.PLATÅSKON 
Efter sneakershypen är det dags att inta höga höjder igen. Miu Miu återinför sin signatursko – platåskon och Saint Laurent lät modellerna stampa fram på vatten (de svävade nästan). På med styltorna!

Plattåskor-2019

Foto: WWD/REX/IBL

Saint Laurent SS19

16.LEKFULLA PRINTS 
Hög tid att uttrycka din lekfulla sida när designer som Balenciaga och Gucci går all in på prints direkt från kasinot eller ja, jordgubbslandet.

Print-vårtrend-2019

Louis Vuitton SS19

17.DOMINATRIX 
Gör dig redo för en svettig nästa säsong och hitta din inre dominatrix. Nu är det nämligen läderplagg för hela slanten – allt från skinnrocken, läderkjolen till läderklänningen som hos Loewe. Färgen är definitivt svart, men även brunt och varm turkos livar upp. Notera även att (skinn) västen gör storstilad comeback.

Läderklänning-vårtrend-2019

Loewe SS19

18.HALSKEDJAN 
Ta extra väl hand om din hals i vår, nu flyttas all fokus dit.

Vårtrend-stora-halsband-2019

Marni SS19

19.PARTYGLANS 
Du behöver inte oroa dig för vad du ska ha på dig under sommarens heta festnätter. Partyklänningen – och då menar vi verkligen partyklänningen – är säsongens it-klänning.

Partyklänning-Celine-2019

Celine SS19

20.FJÄDERBONANZA 
Det blir en elegant vår full av både fjädrar och fransar, det värkar inte finns något stopp, vare sig det gäller klänningar, kjolar, skor och toppar. Dyck upp på fest nästa gång i en fjäderkreation à la Marc Jacobs.

Vårtrend-fjädrar-2019

Gucci SS19

foto JASON LLOYD-EVANS & IBL