Det har gått nästan tre decennier sedan Helena virade sina långa ben runt Chris Isaak i videon ”Wicked Game” (youtuba!),men utan att ha skaffat sig en stel mimik har tiden satt väldigt få spår på Helena och vid 48 är hon het, riktigt het.

Helena Christensens skönhetsknep

”Mormor har den vackraste, mjukaste huden och allt hon någonsin använder är vatten, tvål och Nivea. Genom åren har jag använt hundratals produkter, fantastiska luktande oljor, scrubbar och serum, men varje gång jag besöker min mormor går jag tillbaka till tvålen, vattnet och Nivea. Men det finns även andra produkter jag älskar.”

Vilka andra produkter älskar du?

”Masker – speciellt när jag är på resande fot. Nimues Super Hydrating Mask bekämpar torr hud och mörka jetlag-skuggor.”

Hur har din hudvårdsrutin förändrats?

”Jag minns en plåtning i öknen med Peter Lindbergh. För att få en djup, mörk solbränna smörjde jag in hela kroppen i

Elizabeth Arden Eight Hour Cream. Ångrar jag mig?

”Ja, mycket. Jag önskar att jag kunde vrida tillbaka klockan och använda mig av den kunskap jag har nu. Jag smörjer mig med solskydd i ansiktet och över bröstet varje dag. Jag gillar Nimues Sun-C, ett märke som jag även är talesperson för. Och jag ligger aldrig i solen, jag föredrar en promenad i skogen.”

Vad är skönhetslyx för dig?

”Jag träffar mina kompisar på en nagelbar i stället för på drinkar. Det är så trevligt att sitta och prata medan man får händer och fötter fixade. Jag älskar också att komma till min stuga i bergen och basta varvat med att slänga mig i snön. Att växla mellan värme och kyla är riktigt bra för min hud och välbefinnande.”

Vi älskar dina frukostbilder på Instagram (en skål med bär ser väldigt aptitligt ut i knäet på en supermodell), och hälsa verkar vara viktigt för dig. Vad gör du mer för att ta hand om dig?

”Jag börjar ibland dagen med en snabb springtur, vilket är ett perfekt sätt att kicka i gång ämnesomsättningen och få i gång hjärnan. Sedan några år tillbaka boxas och yogar jag. Min senaste upptäckt är pole dancing, vilket är det jobbigaste jag någonsin gjort. Den bålstyrka du behöver för att kunna göra rörelserna runt stången är otrolig. Jag tror också på att äta hälsosamt, men unna sig ett gott, rött vin, dricka ordentligt med vatten och sova mycket. Jag är ansikte för Lumity, ett kosttillskott, och jag tror på att addera vitaminer och ta hand om mig både på insidan och utsidan.”

TIPS! STYLEBYs BEAUTYBOX fylld till bredden med fantastiska skönhetsprodukter från välkända varumärken – mer info hittar du HÄR

NUVARANDE Toppmodellen Helena Christensens skönhetsknep
NÄSTA Vårens 7 viktigaste nyckelplagg (väl värda en investering)