Svenska El Perro del Mar på catwalken för Balenciaga!

Förtjusningen var stor när svenska Sarah Assbring, mer känd som artisten El Perro del Mar, plötsligt dök upp som modell på catwalken på Balenciagas SS18-visnig som direktsändes från Paris under söndagen. För STYLEBY berättar Sarah hur det gick till när hon hamnade på Paris mest omsusade catwalk.

När svenska Sarah Assbring, mer känd som artisten El Perro del Mar, igår dök upp på catwalken för Balenciaga var förtjusningen total!

_ARC0394

Sara, hur hamnade du på Balenciagas catwalk?
”Jag blev kontaktad av Lotta Volkova (Balenciagas stylist och en av de mest omatalade personerna i modebranschen just nu). Jag har modellat en hel del tidigare, men aldrig gått någon visning. Jag vet inte exakt hur hon fick nys om mig, men tror en mix av att hon känner till mig sen tidigare och att vi har många gemensamma bekanta.”

Lästips! 10 roliga fakta om Lotta Volkova!

Berätta om dagen!
”Dagen började tidigt. Allt var oerhört välorganiserat. Så mycket folk som arbetar med en visning som denna, herregud. Alla väldigt dedikerade, fokuserade och fina. Inget kaos. Frukost med ena handen och manikyr med andra. Make och hår sedan, mycket enkel sådan. Sedan kläder på. Rehearsal i ett rum som var oerhört mörkt. Vi modeller såg kanske bara två meter framför oss. Inför varje hörn fick vi ett snabbt ledljus. Det var som att gå i en dröm eller i ett skräckhus på någon nöjespark. Jag älskade det! Sedan paus fram till visning. Allt under kontroll. Mycket skön känsla. Sedan dags för visning. Alla radas upp, alla gås igenom av tusen olika assistenter. Några putsar örhängen, några rättar till en hårtest, några viker en luva rätt. Sedan några andra och gör samma sak igen fast annorlunda. Sista ord har Lotta som själv går visningen men hon går igenom alla precis innan de går ut. Älskar henne. Det var totalt fokus.”

SS18C-Balenciaga-024

Berätta om din outfit?
”Jag hade en jacka som var en jeansväst baktill och täckjacka framtill. Vit-blå rutig kortärmad skjorta undertill. Bruna byxor med högs slits på ena benet. Lågklackade röda skor.”

 

Demna Gvasalia (designer) och Lotta Volkova (stylist) är två av modets fixstjärnor just nu. Vad är ditt intryck av dem?
”Jag älskar och respekterar Lotta och Demna oerhört. Vi träffades först på fittinge, som var en sjukt stressig. Det var en lång dag och de var oerhört slitna. Ändå tid att småprata och kramas. Inga poser. Men under själva fittingen väldigt fokuserade. Under visningen kunde jag också se det som jag tycker syns så mycket i Lottas arbete att det för henne är så viktigt att det ska vara kul. Att man har kul. Jag älskar den inställningen. Den säger väldigt mycket om en visionär och nyfiken person tycker jag.”

Lästips! Läs storyn om Demna och Lottas samarbete med Vetements här!

Sportfråga: Hur kändes det att gå på catwalken för Balenciaga?
”Visningen var galet kul! Jag njöt av varje steg. Men så kort! Plötsligt var allt slut.”

Fick du några kläder efteråt?
”Nej men jag fick givetvis betalt.”

Vad tyckte du själv om visningen?
”Jag älskade den bitvis men hade problem med vissa saker. Tyckte inte det var den starkaste av deras visningar sedan Demna tagit över men det säger ganska mycket. Jag ääälskar Balenciaga under Demna.”

Är det här något du kommer att göra igen?
”Får se. Det var oerhört kul att göra som omväxling. Att stå på scen som artist och musiker innebär så mycket ångest och djup självkritik. Som modell likso ÄR du bara. Åtminstone kan jag vara det. Men om Lotta kallar kommer jag anytime!”

Läs också: Foppatoffeln tillbaka på Balenciagas (och Christoper Kanes) catwalk!

NUVARANDE Svenska El Perro del Mar på catwalken för Balenciaga!
NÄSTA Fulskon dyker upp på catwalken – igen!