Tricket för en modern westernlook: Ropa ”howdy” med små bokstäver. STYLEBYs stylist Mikaela Hållén hjälper dig att hålla lasson mitt i handen.

Bemästra westerntrenden!

Screen Shot 2018-10-29 at 10.50.12

Tröja från Tiger of Sweden. Jacka och kjol från Frame. Stövlar från STYLEBY x Wera. Örhänge från Jane Kønig. Halsband från Céline.

1. LYXIGA MATERIAL TAR DIG FRÅN RANCHEN

Lägg extra fokus på val av material, det är på det sättet du gör looken mer mode och mindre ranch. Med en skjorta i silke blir intrycket mer lyxigt än om du har på dig en urtvättad bomullströja, och det blir genast en mer cityanpassad modelook. Att materialmixa är dessutom alla stylisters bästa knep – ett grovt material som manchester blir snyggast med något som bryter av den lite tunga känslan. Högt och lågt, alltid!

AW18BS-VanessaSeward-019

Vanessa Sewards FW18.

2. BÖRJA SMÅSKALIGT

Screen Shot 2018-10-29 at 10.54.37

T-shirt från Ellos. Kjol från MaisonMargiela/Stylebop.com. Westernstövlar från Beyond Retro.

Är det första gången du tar dig an denna stil så ta inte i så du spricker direkt – då ser du lätt utklädd ut. För att inte se ut som en av karaktärerna i ”Westworld” är knepet att investera i några få men viktiga element som ger hintar till trenden. Lätt och tydligt är till exempelvis ett westerninspirerat bälte, en sadelväska eller ett par cowboyboots. Dessa accessoarer bär du tillsammans med din vardagsgarderob, vilket skapar en jämn balans och minskar risken för att du tappat bort dig i utklädningslådan. Se hur modellen Anna Ewers får en vanlig rock att kännas subtilt western med hjälp av boots och bälte hos Isabel Marant.

AW18C-IMarant-002

Isabel Marant FW18.

3. BLANDA WESTERN MED ANDRA STILAR

AW18C-LVuitton-634

Louis Vuitton FW18.

Oväntat känns kul, och någon som ofta lyckas med det är Louis Vuittons Nicolas Ghesquière som presenterade en höstkollektion där ”westernslipsen”, en så kallad bolo, bars tillsammans med futuristiska och sportiga plagg. Vill du skapa en riktigt spännande look så blandar du in westernelement i en annan tydlig stil.

4. HÅLL DETALJERNA FÅ MEN EFFEKTIVA

Screen Shot 2018-10-29 at 10.59.00

Byxa från By Malene Birger. Boots från H&M.

AW18BS-IsabelMarant-610

Isabel Marant FW18.

Undvik för mycket tassels och var noga med att inte addera alltför många uppenbara detaljer, till exempel är en mockastövel med både tassels och ett smyckat spänne lite väl mycket på en och samma gång. Satsa hellre på ett par välpolerade boots. Det är när du stylar sparsmakat som din look blir nutid.

 5. DUBBELDENIM GER RÄTT KÄNSLA

Screen Shot 2018-10-29 at 11.01.51

Skjorta från Calvin Klein Jeans. Kjol från Levi’s. Bälte från Bikbok.

Denim är en stor del av westernlooken, och det gör ju det hela mycket enkelt då de flesta av oss har både över- och underdelar i världens bästa material. Att bära denim både uppe och nere är kanske inte det mest vanliga sättet vi klär oss i jeans, men det är ett bra sätt att locka fram westernkänsla.

Baumunpferdgarten_18A003

Baum & Pferdgarten FW18.

BONUSTIPSET: YTTERPLAGG & WESTERNBÄLTE

AW18-StyleMilan-025

Foto: Francesco Gili

Emanulle Alt, chefredaktör på Vogue Paris och känd för sin enkla och effektiva stil, har en förkärlek för att sätta ett westernbälte över fransjackan. Genom att markera midjan ger hon de ofta maskulina westernplaggen en kvinnligare form. Det är även snyggt med ett westernbälte på en helt vanlig rock, jacka eller kavaj.

AW18-StyleParis-514

Foto: Francesco Gili

Av MIKAELA HÅLLÉN Foto JACOB TOVEDAL Catwalk-, backstage- och streetstylefoto: JASON LLOYD-EVANS

Lästips: Titta in in i inköparen Tiffany Hsus garderob: ”Jag gillar westernkänslan”!