Snart kan du klä dig i STYLEBY! I höst lanseras en capsule-kollektion som vi skapat tillsammans med Wera. Chefredaktör Jonna Bergh och Åhléns designchef Carin Wester berättar mer.

STYLEBY gör en kollektion med Wera!

”STYLEBYs digitala redaktör Elina Grothén och chef- redaktör Jonna Bergh i Weras designstudio i Stockholm.”

JONNA BERGH: ”Det här är en dröm som går i uppfyllelse, vi har länge önskat att göra en kollektion. Precis som för STYLEBY så är det första gången som Wera gör ett samarbete av det här slaget, eller hur?”

CARIN WESTER: ”Det stämmer. Wera och STYLEBY kändes som en perfect match då de båda varumärkena delar samma estetik och arbetar med tidlös stil, modernt och smickrande med kvalitet och en tvist som överraskar och blir något personligt.”

JB ”Kollektionen innehåller plagg som verkligen fungerar i det levande livet, användbara, lättburna och lätta att variera. Vad tyckte ni att STYLEBY tillförde Wera i det här samarbetet?”

CW ”Att våga lite mer, höja modegraden och framför allt låta idéerna ta plats.”

”Weras designer Linda Ramstedt, Carin Wester och Weras inköpare Anna Hönig under arbetet med kollektionen.”

JB ”Vi gör 15 plagg, en scarf, två väskor och ett par skor – klassiska plagg men här och där med sport- och westernin uenser. På många plagg finns detaljer som ger dig möjlighet att styla dem på olika sätt.”

CW ”Plaggen har en lekfullhet som för tankarna till ett slags ’urban couture cowboy’.”

JB ”Det borde bli namnet på kollektionen: ’Urban Couture Cowboy’!”

CW ”Några smakprov att nämna: STYLEBY och Wera har tagit fram den perfekta svarta byxan med långa raka ben och hög midja, en boxig onepiece som för tankarna till chic workwear och en T-shirt i bomull med insnitt där sömmarna är i kontrasterande färg. Jag älskar personligen de vita cowboystövlarna med tax- klack och den vita crossbodyväskan som passar perfekt med de lösa blusarna med ballongärmar.”

JB ”Stövlarna och väskan älskar jag också, men jag är också sugen på skjortklänningen och skjortan med långa kragsnibbar, som du kan bära som de är i lite 70-talssstil eller knyta så det får en westernkänsla.”

CW ”Färgerna är vit, svart, marin, så det är lätt att kombinera med allt annat i din garderob. Och kontrastfärgen är orange, höstens trendfärg.”

JB ”Märket Wera får nytt liv även utanför vårt samarbete i höst – berätta!”

CW ”Stämmer, vi ger Wera ett nytt uttryck och en ny logotype. Vi som arbetar med Wera älskar materialen och färgerna, som känns lyxiga och sobra men som också har lång hållbarhet. Kollektionen har byggts upp med Wera-klassiker som har ett tydligt ’essentials’-tänk och plaggen ly s fram ytterligare av den modeupp- daterade delen där vi lekt med mer maskulina snitt och tvistade detaljer.”

JB ”Vi är väldigt stolta över kollektionen – och kan jag, snälla, få stövlarna redan nu?

STYLEBY x WERA kollektionen säljs exklusivt i Åhléns butiker över hela landet och online från den 5 september! 

foto WERONIKA BELA