Vi har granskat, smörjt, sprayat, målat, doftat, testkört och tillsist hittat och listat produkterna som är våra skönhetshjältar. Här berättar STYLEBYs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn allt om STYLEBYs nya beautylista – STYLEBY Beauty Heroes 2018!

Allt om STYLEBY Beauty Heroes – listan med de 100 bästa köpen 2018!

STYLEBY Beauty Heroes 2018

Vad är STYLEBY Beauty Heroes?

”Det är helt enkelt en lista på skönhetsprodukter som vi vill lyfta lite extra. Grejer från våra badrumsskåp som är noga testade och använda av oss på STYLEBY. Det kommer så otroligt mycket produkter att jag personligen kände behov av en handfast lista i det enorma flödet av lanseringar. Och jag hoppas att fler kommer tycka den är väldigt användbar.”

Varför instiftas en sådan här typ av utmärkelse – vad skiljer den från de som redan finns?

”Vi har valt det bästa utan egentligen någon större tanke än att just lyfta fram det bästa. Vi har inte begränsat oss till speciella kategorier eller lanseringsdatum. Några produkter är riktiga gamla trotjänare, andra nyfunna favoriter.”

Hur många vinnare utgörs av relativt nya produkter och hur många är äldre klassiker?

”Utvecklingen i skönhetsbranschen de senaste åren har gått i en rasande fart. Jag började jobba som skönhetsredaktör för 11 år och det är väldigt få produkter från den tiden som är med på listan. Mason & Pearson och Crème de La Mer är nog de enda.”

Hur har processen gått till?

”Vi har testat produkterna genom att använda dem i verkliga livet. Jag har också lusläst ingredienslistorna och ställt mig frågorna: Håller produkten vad den lovar? Är den värd sitt pris? Har den något unikt?”

Kan man se några trender specifikt för detta år (produkttyper, färger, dofter etc)?

”Inom hudvård fortsätter ansiktsmasker vara stort. Jag tror också att vi kommer bli mer influerade av Japan istället för Sydkorea. Japanerna har en mindre extrem inställning till skönhet och mer ’Zen’, lugna ritualer som jag tycker är väldigt härligt att anamma. Annars har vi ju helt slutat prata ’Anti-age’, nu handlar allt om hälsosam hud – med skrattrynkor. På makeupsidan fortsätter highlighter vara superstort, vi har slutat konturera med skuggor, men istället har highlightern blivit ännu mer skimrande. ’Makeupaccessoarer’ som glitter, paljetter och stenar smyckar ansiktet. Doftmässigt är det mycket tuberose, och på listan representeras den noten av fantastiska Gucci Bloom.”

Vilken är din egen absoluta favorit på listan?

”Jag hade svårt att välja ut 100! Men om jag ska välja något som jag använder just precis nu (innan jag ska ge mig ut i snöstormen) så är det rengöringsoljan Dior Life to milk, Garniers micellärvatten, serum från Bioeffect och BareMinerals Complexion Rescue Hydrating Gel Cream. Sen har jag ju även börjat testa produkter för nästa års lista…”

STYLEBY Beauty Heroes 2018 – listan med de 100 bästa köpen (som hjälper dig att hitta den perfekta basen, de ultimata dofterna, evig lyster, aldrig en dålig hårdag, vackra naglar, läpprätt och hudvård som gör skillnad) hittar du i STYLEBYs senaste nummer som finns i butik NU!

TIPS! STYLEBYs BEAUTYBOX fylld till bredden med fantastiska skönhetsprodukter från välkända varumärken – mer info hittar du HÄR

NUVARANDE Allt om STYLEBY Beauty Heroes – listan med de 100 bästa köpen 2018!
NÄSTA Superstylistens Köpenhamn-guide