Få strålande hy med C-vitamin. STYLEBYs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn guidar dig i C-vitamin-djungeln!

Så får du strålande hy med C-vitamin

Utjämnande, kollagenstimulerande och lystergivande – vitamin C är en på hudvårdshimlen, men som tyvärr också är lite slirig och svår att få stabil.

Strålande hy med C-vitamin

Hermes SS17

C-vitamin är en kraftfull antioxidant, och vill du få en effekt på huden hjälper det inte med bara ett högt intag av C-vitamin genom mat, utan det gäller att smörja sig också. Förutom att motverka fria radikaler stärker C-vitamin kollagensyntesen vilket leder till mindre och färre rynkor. Vitaminet har dessutom en pigmenthämmande effekt och verkar utjämnande på hudtonen. Problemet med C-vitamin, eller l-askorbinsyra som oftast används, är att det är vattenlösligt och därmed har svårt att tränga ner i huden. Dessutom är det även enormt känsligt och instabilt – så fort det utsätts för ljus och värme börjar det brytas ner och förlora sin effekt.

Akademiklinikens nya C-vitamin formula

Nu har japanska forskare hittat lösningen genom att ta fram ett stabilt och fettlösligt C-vitamin. Akademikliniken har tagit det hit och paketerat det i ett silkigt serum, som förutom att innehålla hela 15 procent av den nya formen av C-vitamin (Ascorbyl tetraisopalmitate) även består av andra näringsrika och hudförbättrande ingredienser som lakritsrot och squalane.

LÄSTIPS! Fixa din drömhy med hjälp av serum

c-vitamin-pure-glow-oil-akademikliniken

Pure Glow Oil, Akademikliniken, 1 695 kr. 

C-vitamin från Paula’s Choice

En känd antioxidant som vid högre doser kan bleka fläckar. Perfekt för att punkbehandla dina bruna prickar!

C-vitamin från Paula's Choice

Paula’s Choice Resist Vitamin C Spot Treatment 25%, 279 kr/Skincity.se

TIPS! Prenumerera på STYLEBY Beautybox och ta del av våra skönhetsfavoriter

foto JASON LLOYD-EVANS