Vackra hotell och välgörande behandlingar - vi vet var du hittar den perfekta spaupplevelsen som skapar minnen för livet.

GRAND HÔTEL SPA I STOCKHOLM

Huvudstadens största lyxhotell har ett landets mest genomtänkta spa. Till ytan är det inte stort, men allt från graniten från Grythyttan till behandlingarna med Biologique Recherche är utvalt med fingertoppskänsla. Sverigetemat genomsyrar all interiör och när man ligger i bubbelpoolen känns Tiveden lika exotiskt och härligt som Thailand.

Spa stockholm – GRAND HÔTEL SPA I STOCKHOLM

Grand Hôtel Spa i Stockholm

Vad du kan förvänta dig av Grand Hôtel spa i Stockholm

Mys! Poolområdet är litet, men väldigt rogivande och så långt ifrån simhallskänsla man kan komma. Sverigereferenserna duggar tätt och bastu med efterföljande kalldopp är obligatoriskt. Om du kan, satsa på att hänga här på vardagar för på helgen kan det ibland kännas lite trångt.

Signaturbehandling

De har några av landets absolut bästa massörer knutna till sig och en klassisk svensk massage lämnar ingen besviken. Vi är också extra förtjusta i ”Grand Glow”, en ansiktsbehandling utöver det vanliga med produkter från Biologique Recherche som gör att du inte kommer behöva foundation när du tar ditt glas i Cadierbaren senare.

AMANPURI I PHUKET

Prisvinnande spa i absolut världsklass i Thailand. Miljardären bakom hotellkedjan Aman är själv ett hälsofreak och räkna därför med att deras resorter är något utöver det vanliga. Här erbjuds alla tänkbara behandlingar för både kropp och själ – vad sägs om kickboxning eller ett spirituellt möte med en buddhistisk munk?

Spa i Thailand – AMANPURI I PHUKET

Amanpuri spa i Phuket

Vad du kan förvänta dig av Amanpuri spa i Phuket

En helt individuellt anpassad vistelse, med allt från hälsosam, vegansk och mestadels raw mat och behandlingar som tillgodoser dina behov. Det är omöjligt att inte utveckla en lyster som ser ut att komma inifrån. Såklart även femstjärniga faciliteter som avskildhet, gigantisk pool, privat strand och dygnet runt-service.

Signaturbehandling

De har några av världens största experter inom alternativmedicin knutna till sig. Vad sägs om en undersökning av Dr Song, den världskända doktorn i kinesisk medicin eller en meditation och mindfulness-session med Roger Moore – inte James Bond utan den världsberömda shamanen?

HÔTEL RITZ I PARIS

Under flera år var hotellet stängt för en renovering i miljardklassen och är nu efter öppningen ett av världens lyxigaste. Coco Chanel bodde på hotellet i 34 år och nu har banden mellan modehuset och hotellet återupptagits – på Ritz finns världens första och enda Chanel-spa.

Spa paris – HÔTEL RITZ I PARIS

Hôtel Ritz Spa i Paris

Vad du kan förvänta dig

Modehusets estetik genomsyrar allt från den pampiga poolen till de guldbeiga behandlingsrummen och svartvita loungerna. Hotellet är svindyrt, men ingen kräver att du bor här för att få en behandling och att boka massage är ett perfekt sätt att njuta av lyxen under en dag. Boka dock behandling i riktigt god tid!

Signaturbehandling

L’Imperial – en avslappnande massage som får dig att totalt glömma storstadsstressen utanför. Tillsammans med speciella rörelser och andningstekniker kommer behandlingen ge dig ett lugn som inte ens taxiresan ut till Charles de Gaulle kan rubba. Passa även på att ta en manikyr med din favorit Chanel-nyans och spana in kändisfrisören David Mallets hårmeny.

KUSTHOTELLET I VARBERG

Saltvatten, tångruskor och välgörande mineraler, Varbergs Kusthotell har verkligen tagit vara på västkustkänslan, men samtidigt skapat något modernt och unikt. Sveriges enda Thalassospa och vinnaren av årets bästa spa i svenska Spa Awards.

Spa i Sverige – KUSTHOTELLET I VARBERG

Kusthotellet i Varberg

Vad du kan förvänta dig

Saltvattensbassänger och kallbadhus är speciellt för Kusthotellet. Mysiga utrymmen som nästan inte andas ”konferens”.

Signaturbehandling

Tångmassage där du ligger i ett trädbad träbadkar fyllt med havsvatten medan terapeuter masserar kroppen med handplockad tång från Varbergs kust. Missa inte heller den horisontella duschen.

SÅ BLIR DU SPA-SMART

Få ut det mesta och bästa av din njutarhelg. För det är en fin linje mellan en lyckad upplevelse och att åka hem besviken.

INNAN DU BOKAR SPA:

Tänk igenom varför du vill åka på SPA och vad vill du ha ut av din vistelse? Vill du ha bra bad, vara social, härlig mat, hitta en helt ny hudvårdsrutin, lösa upp muskelspänningar, få tränings- och kostprogram? Gör research, ring hotellet och fråga om behandlingar och faciliteter, och välj ställe utifrån vad du kommer fram till.

INNAN DU ÅKER IVÄG PÅ SPA:

Det finns ingen större besvikelse än att komma fram till hotellet och upptäcka att alla behandlingar redan är fullbokade. Många hotell har ibland några tider reserverade för spontana hotellgäster, men de populära behandlingarna går åt snabbt. Försök att boka behandlingar samtidigt som rummet. Många spa-menyer består av mycket fluff, fråga vad behandlingarna egentligen innebär så du vet vad du kan förvänta dig. Kolla även upp om behandlaren är CIDESCO-ceritfierad eller vad massören har för diplom. Ska du göra en ansiktsbehandling är det bra att ha koll på sina egna rutiner så du kan redogöra för hudterapeuten. Packa även en lugnande crème, mask eller olja om behandlingen är aggressiv. Är planen att göra exfolierande kroppsbehandlingar eller saltvattenbehandlingar? Låt det gå minst 24 timmar mellan hårborttagning och behandling – då undviker du sveda.

NÄR DU KOMMER FRAM:

Be att få en ordentlig rundtur, annars kanske du slösar tid på att leta efter pool och behandlingsrum. När du väl är på behandlingsbritsen ska du verkligen känna efter, upplever du obehag eller smärta ska du omedelbart säga till. Behandlaren ska ta sig tid och förklara vad hen gör och om de borde anpassa sitt tryck eller liknande. Ta med en liten plastpåse till badkläderna så kan du bada så länge som möjligt efter utcheckning och sedan förvara de blöta kläderna på ett praktiskt sätt på vägen hem.

PSST! Nu kan du prenumerera på STYLEBY Beautybox!