House of Dagmars Creative Director, Kristina Tjäder träffar Soul-sångerskan Janice för ett intimt samtal!

Creative Director, Kristina Tjäder har inför House of Dagmars andra intervjuserie ”In conversation” intervjuat och porträtterat soul-sångerskan Janice – som är en av Sveriges nya musikhopp och aktuell med debutsingels ”Dont’ Need to”. Varsågod, här pratar de om feminismens roll och female empowement!

Vad betyder female empowerment för dig? 
”Det är nånting som har följt mig hela mitt liv. Och min pappa gick bort så min mamma har nog varit en väldigt stor del av varför jag har den kraft som jag tror att jag har inom mig. Så jag kan applicera det på nästan allt. Det kan bli så himla starkt, jag tror att folk lätt kan bli rädda för varandra men jag tycker nästan alla kvinnor jag har mött, speciellt kreativa av något slag, bara har gynnats av att prata med varandra, byta erfarenheter, samarbeta. Sånt är ju så himla kul!”

Har feminismen en roll i ditt liv?
”Ja, jättestor roll. Jag har ju ett helt kvinnligt band som jag spelar i. Det var ett aktivt val jag gjorde, att alla musiker i mitt band är kvinnor. Men det är också något folk har frågat mig om: ”Valde du dem bara för att de är kvinnor?” Och nej, jag valde dem för att de är fantastiska musiker. Men jag vill ju visa att vi finns här.”

Vad tycker du att kvinnor kan göra för att inspirera andra kvinnor? 
”Egentligen allting som går emot strömmen. Det är väl det som är grejen. Starka kvinnor anses ju ofta att vara provocerande och irriterande och det är just den grejen jag tror att vi måste komma förbi.”

”In conversation” är en del i House of Dagmars arbete att skapa innehåll som inspirerar och uppmuntrar till mångfald och sunda ideal.

foto CAMILLA ÅKRANS

NUVARANDE Soul-sångerskan Janice: ”Starka kvinnor anses ofta vara provocerande”
NÄSTA Se alla looks från modevisningen under Sweden Fashion & Beauty Day!