En ljuvlig sommarlook kan behöva lite toughness! Varsågod, här får du guiden till två catwalklooker med fokus på ögon som gör dig tuff och vacker på samma gång.

En punkigare sommarmakeup!

Vår- och sommarmakeupen 2018 ur trendperspektiv handlar inte bara om ljuvliga naturliga looker. Lagom till festivalsäsongen införlivas också ett punkigare element i skönhetsfloran – och vi gillar det! Här är två trender som kan vara ett snyggt bryt till sommarns blommiga klänningar, eller som pricken över i-et för en hårdare festivallook.

Trendmakeup: INVERTERAD PUNKLINER som hos Rochas

Klassiskt svart gör comeback. Elegant, enkelt och snabbt och med smygpunkiga vibbar. Använd en flytande liner med riktigt vass spets och skissa upp med små prickar först – connect the dots – om du känner dig osäker på handen.

Produkterer att använda: 
Flytande eyeliner, Isa Dora Colorful Eyeliner ‘Black’, 129 kr.
Kakliner, Laura Mercier Tighline Cake Eyeliner, 265 kr.
Eyelinerpensel, Hakuhodo Eyeliner Brush Flat, 150 kr.

 

Trendmakeup: SPINDELBEN som hos Christian Dior

Maxade (men naturliga!) fransar runt hela ögat i antingen kolsvart eller en karamellfärg till en perfekt glowy bas och rosig läpp. På vissa visningar valde man att rita uppdaterade retrostaket med eyeliner under ögat men vi föredrar en rik mascara och en i övrigt basic make.

Produkter att använda:
Mascaraprimer, L’Oréal Paris Paradise Extatic Primer, 139 kr.
Mascara, DiorShow Pump ‘N’ Volume, Macara, 340 kr.
Färgad mascara, YSL Vinyl Couture Mascara ‘Fuschia’, 319 kr.

av Emma Veronica Johansson
foto Jason Lloyd Evans

Psst! Nu kan du prenumerera på STYLEBY Beautybox – mer information hittar du HÄR!  Och glöm inte att du kan lyssna på sprillans nya avsnitt av podden Skönhetsredaktinonen här