Charlotte Chesnais är en fransk smyckesdesigner och grundare till varumärket med samma namn.

CHARLOTTE CHESNAIS

Franska Charlotte Chesnais kommer från modebranschen, där hon tidigare arbetade som designer, men driver sedan tre år smyckesmärket som bär hennes namn. Hennes smycken får stort utrymme bland modefans – inte minst i STYLEBY där du ofta ser våra redaktörer lyfta fram hennes verk som favoriter.

201608050022501869

Berätta om ditt märke?

”Jag startade mitt varumärke för tre år sedan väldigt spontant. Min ambition är att skapa tidlösa och sofistikerade smycken, med raka linjer men skulpturala former. Jag vill att mina smycken ska vara lika intressanta när de ligger på ett bord som när du bär dem.”

Vem bär dina smycken?

”Jag gillar inte tanken på en typkund, jag älskar att bli överraskad av olika kvinnor som bär min design. Det skulle kunna vara en kvinna från mode- och konstvärlden med en tuff, lite coolare stil – men lika gärna någon med mer klassisk stil, med ett särskilt intresse för smycken. Såvitt jag vet så är min yngsta kund 12 år och min äldsta 80 år, och de delar samma stil!”

saturn-small-earrings

Vad ger det dig att skapa smycken?

”När jag jobbade på Balenciaga som ready-to-wear-designer började jag göra smycken spontant, detta var tio år sedan. Det tog fram en konstnärlig sida i mig som jag inte upplevt när jag jobbat med kläder. För mig handlar det om att arbeta nära ett objekt, att skapa ett hantverk … Jag hade nog älskat att designa en lampa eller bestick också.”

Hur ser du på framtiden?

”Varumärket Charlotte Chesnais är bara tre år gammalt, jag lär mig saker varje dag och vi har mycket att jobba med. Jag är otroligt glad för att det finns ett sådant intresse för den typ av smycken jag representerar, och som uppenbarligen ökar, så att jag har möjligheten att göra det jag gör.”

turtle-ring