Mängden inflytelserika personer födda i Skorpionens tecken är anmärkningsvärd inom modebranschen. Och det kan inte vara en slump. STYLEBY reder ut varför stjärntecknet passar in perfekt i modevärlden!

Vad har Anna Wintour, Zac Posen, Alexa Chung och Helmut Newton gemensamt? Jo, förutom att arbeta inom modebranschen (sittandes på enormt eftertraktade roller), är de alla födda i Skorpionens stjärntecken.

Detta kan vara ett sammanträffande förstås, men å andra sidan består  även STYLEBY-redaktionen övervägande av skorpioner. Chefredaktör Jonna Bergh, webbredaktör Elina Grothén, vår influencer Elina Olofsson, och så jag själv (är det någon gång man varit extra stolt över att vara skorpion så är det nu!).

Så, varför dras just skorpionerna till modebranschen? Visst att vi är kända för att vara envisa, men det måste väl finnas fler anledningar..?

TIPS! Årshoroskop 2017 – så blir just ditt år enligt stjärnorna

Passion och lugn tar skorpionen långt

Passion är en av skorpionens mest utmärkande egenskaper. Ger vi oss in i något gör vi det helhjärtat och intensivt – vare sig det gäller kärleksrelationer eller arbete. En egenskap som medför en risk att krascha hårt, men även att klättra högt ovanför trädkronorna.

Skorpioner kännetecknas även som starka och modiga– trots detta gillar vi att hålla oss i skymundan, och har inget starkt behov av att få all uppmärksamhet. Vi står i centrum och drar i alla trådar, men trivs bäst med att i tystnad iaktta andra människor i vår omgivning.

Skorpion_stjärntäcken_modebranschen

Tänk bara på legendariska fotografen Peter Lindbergh, Harpers’ Bazaars chefredaktör Glenda Bailey eller Robbie Myers, f.d. chefredaktör för Elle. Dessa är skorpioner som påverkat otaliga människor världen runt med sitt hårda arbete, men som varken synts eller hörts som superstjärnor i media. Skorpionens lugna yta ger ett professionellt intryckt medan vårt passionerade inre ger oss en kreativitet som få andra stjärntecken besitter. Tillsammans med vår perfektionistiska ådra blir vi skorpioner exempelvis framgångsrika chefredaktörer.

”En skorpion skulle aldrig visa upp ett vackert plagg som inte kan köpas. De är praktiska nog för att veta vad läsaren vill köpa, och de kommer se till att plagget är tillgängligt, vad som än krävs”. Det säger astrologen Susan Miller om hur skorpioner agerar i rollen som chefredaktörer för stora modemagasin, till sajten Fashionista.

TIPS! 5 skäl att älska Grace Coddington

Skorpioner som stilikoner

Vi skorpioner letar även efter mening i det vi gör, vilket gör yrken som journalist, fotograf eller designer väldigt passande. Eller stilikon för den delen – tänk Chloë Sevigny och Alexa Chung, som båda besitter en fingertoppskänsla för stil.

Skorpion_stjärntäcken_modebranschen_alexa_chung

Alexa Chung

”När skorpioner väljer en stil måste den passa dem… De är ett vatten-tecken och är därför extremt instinktiva, och måste alltid ha en stil som passar deras personlighet. Skorpionen är inte stjärntecknet som vill dra uppmärksamhet till sig av någon annan anledning än elegans”, menar Susanne Miller.

TIPS! Alexa Chungs 7 stylingtips för trenchcoaten

Så, visst finns det människor av alla olika stjärntecken som arbetar med mode, och visst kan det vara slumpen att det finns så många skorpioner inom just den branschen. Men att döma av vad stjärnhimlen säger om skorpionens karaktär och egenskaper är det allt annat än ett sammanträffande…

TIPS! STYLEBYS HÖSTBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO HITTAR DU HÄR

foto IBL

NUVARANDE Skorpion? Då passar du i modebranschen!
NÄSTA Här är plaggen som auktioneras ut av kända modeller (Kate Moss, Karlie Kloss, Gisele Bündchen, Joan Smalls…)