Nichola Joss är en av skönhetsindustrins mest respekterade och älskade hudvårdsexperter med kunder, inkusive Meghan Markle, Gisele Bundchen, Alicia Keys, Jennifer Lopez, Scarlett Johansson mfl.

Hon är bäst känd för sin mirakulösa lymphatic drainage massage facial (läs mer om det nedan) – som bland annat förbättrar hudens struktur. Idag reser Nichola jorden runt för att dela med sig av sin kunskap och visar hur man framgångsrikt masserar huden för att ge den optimal glow naturligt. Samtidigt slår hon ett slag för att addera olja till huden och har i samband med skönhetsmärket Lumity tagit fram två olj-baserade serums Lumity Morning Awaken Facial och Lumity Night Facial.

Skönhetstips från Meghan Markles facialist Nichola Joss

”Meghan Markles facialist Nichola Joss”

Dina bästa skönhetsråd?
”Introducera massage i din dagliga hudvårdsrutin – När du spenderar tid på att massera ansiktsmusklerna börjar du omedelbart arbeta i lymfsystemet som håller kroppen borta från toxiner och vätskor, massage kommer att förbättra konturerna genom att låta musklerna sitta där de borde vara genom att avlägsna spänning och stress och ta bort all tyngd i muskeln. Massage hjälper också till att förbättra tonen och strukturen i hudförfiningens porer, avlägsna trängsel och breakouts och hålla huden klarare, ansiktet kommer att känna ljusare och mjukare muskler blir starkare och konturerna förbättras vilket ger upphöjt utseende i ansiktet.”

Vilka produkter tar du med när du reser?
”Sheet masker som Skyn Island face lift in a bag är en fantastisk produkt att ta med på flyget eftersom de är lätta att packa ner i bagaget och är engångs förpackade, men fyllda med hydratisering och fukt som är utmärkt för att bekämpa torr luft. Använd överflödig produkt från paketet för att massera på bröst- och nackområdet samt händerna. Sen kommer jag alltid att packa ner en rengöring – jag älskar Decleor bi-phase caring cleanser som grundligt avlägsnar dalig förorening, smuts och smink och lämnar huden ren och klar för toner. Då och då tar jag också med mig en olja som jag använder i samband med min dagliga massage.”

Vad skulle du säga är skönhetsindustrins största myt?
”Att användning av oljeprodukter på oljiga hudtyper gör dig mer fet! Vilket inte stämmer. Olja är nödvändigt för huden och är full av rätt kombinationer av ingredienser som kan balansera huden och hjälper att lugna ner utbrott och balansera oljighet och minska torrhet.”

Äter du kosttillskott? 
”Ja, jag har tagit ‘Lumity day and night anti ageing’ kosttillskott i över ett år nu, och har börjat märka en signifikant förbättring av min hud och mitt hår. Jag har också mer energi, sover bättre och känner mig föryngrad när jag vaknar.”

Kan du dela med dig av ditt bästa ‘quick fix’ tips (att göra hemma) som alltid fungerar?

”Ja massera ansiktet dagligen! Använd en olja, börja med att tvätta händerna och följ sedan dessa 5 enkla steg.”

Steg 1: Applicera ansiktsolja i handflatan och tryck försiktigt in i huden. Börja med att pressa in oljan i pannan och arbeta sedan ner mot nacken. Ta en sida i taget och sluta på motsatt axel. Upprepa 3 gånger på varje sida. Detta hjälper till att öppna lymfsystemet.

Steg 2: Arbeta från näsbron, svep utåt och uppåt mot hårlinjen. Gör det här sex gånger.

Steg 3: Ta ditt index och långfinger, handflatorna vända ut och håll käken ordentligt mellan de två fingrarna. Börja från hakan, böj försiktigt knogarna och svep ut mot kanten av käken. Gör det här sex gånger.

Steg 4: Tryck försiktigt under kindbenet, tryck in handflatorna och håll i ett antal sekunder.

Steg 5: Till ögonen. Placera indexfingrar på templet, försiktigt stöd huden och dra något mot hårlinjen. Ta dina medelfingrar och försiktigt sopa under ögonområdet mot näsbryggan och sedan, med tryck, arbeta långsamt längs ögonbrynslinjen. Gör det här sex gånger. Avsluta genom att massera ansiktet organiskt med fingertopparna i en cirkulär rörelse – arbetar alltid utåt och uppåt.

Psst! Nu kan du prenumerera på STYLEBY Beautybox – mer information hittar du HÄR!  Och glöm inte att du kan lyssna på sprillans nya avsnitt av podden Skönhetsredaktinonen här