Shopping, gourmetupplevelser, de häftigaste hotellen – Tokyo är utan tvekan STYLEBYs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahns favoritresmål. Här berättar hon varför – och guidar till de mest givande delarna av staden ur inspirationsperspektiv.

Skönhetsredaktörens bästa Tokyo tips

Här är STYLEBYs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahns bästa Tokyo tips och 5 stadsdelar att besöka i Tokyo.

Tokyo är inte bara världens största stad – det är också den mest sofistikerade. Atmosfären liknar ingen plats på jorden. Vid sidan av trängseln, skyskraporna, neonskyltarna finns det ett lugn här som andra storstäder saknar. Tokyo är kontrasternas stad. Kombinationen av futurism och traditioner gör att Japan kittlar alla sinnen. Stadsbilden är ibland rent hisnande, men mest består faktiskt Tokyo av mysiga kvarter med låga, gulliga hus, hål-i-väggen-restauranger och små affärer. Det är hit jag och min familj väljer att åka på semester så ofta som möjligt.

Den milda orangefärgade hösten är en favoritårstid, men lyckas man pricka in körsbärsblommorna är våren magisk. Zen-filosofin bidrar till den magiska stämningen här.

Ginza – Tokyo

Tokyo tips

Spana och inspireras på Rei Kawakubos Dover Street Market och shoppa på världens största Uniqlo mitt emot. Missa inte Shiseidos enorma flaggskeppsbutik och spa med skönhetsimperiets alla märken. Beundra, få lite japansk klädeshistoria och kläm på underbara tyger på Mitsukoshis kimonoavdelning. Vik av på någon av smågatorna och se till att du bokat bord på något av Ginzas exklusiva sushiställen. Jiro är kanske mest känt utanför Japan, men frågar du en Tokyobo var man äter lyxigast sushi blir svaret oftast Kyubey. Traditionellt är sushi festmat, och förvänta dig kimonoklädda sällskap runt disken.

LÄS OCKSÅ: Den ultimata reseguiden till Japan – städerna, upplevelserna och maten

Aoyama – Tokyo

Tokyo tips

På Omotesando finns lyxig shopping i världsklass (satsa på Issey Miyaki och Comme des Garçons som faktiskt är lite billigare än utanför Japan), men glöm inte att göra avstickare och gå på smågatorna runt om. Några av mina absoluta favoritställen att luncha på är hälsokaféerna Brown Rice och Revive Kitchen som båda drivs av var sitt ekologiskt skönhetsmärke. Passa även på att fylla på med lite hudvård inifrån med hjälp av en grön juice från John Master Organics Inner beauty bar.

Roppongi – Tokyo

Tokyo Tips


Se en utställning på National Art Center, spana in konceptbutiken Restir och åk sedan upp till 45:e våningen i Tokyo Midtown och drick te på Ritz-Carlton samtidigt som du njuter av utsikten. Roppongi Hills är skykrapekomplexet bredvid och där hittar du fler intressanta butiker, som Estination. Åk sedan upp till Mori Art Museum på 54:e våningen och kolla in modern konst. I gatuplan finns restaurangen Joël Robuchon L’Atelier med godare fransk mat än i Franrike. Beundra Louise Bourgeois-spindeln som alltid står utanför entrén. Avsluta med att ta en drink i jazzbaren på Grand Hyatt i Roppongi Hills.

Ebisu, Daiykanyama och Nakameguro – Tokyo

Tokyo tips

Tsutaya i Daikanyama är inte bara en bokhandel, det är ett helt område med alltifrån antika utgåvor, lyxiga pennor, modemagasin från hela världen och kaféer där man kan sätta sig ner med sitt köp. Nakameguro är fullt av mysiga affärer och restauranger – under körsbärsblomningen råder det karnevalsstämning längs med kanalen. Ät modern sushi på Kuriyagawa i Ebisu och hoppa sedan runt bland alla hundratals barer som finns i området.

Shibuya och Shimokitazawa – Tokyo

Tokyo tips

Shibuya crossing är Tokyos Times Square, och övergångsstället åt alla håll är världskänt. Här är det lätt att bli golvad när man kommer upp från tunnelbanan av de höga husen, alla ljud och de blinkande ljusen. Det är i Shibuya du hittar galna barer med inredning i form av sjukhus eller fängelse. Karaokebarerna har öppet dygnet runt och det är också här du gör den galnaste pryl- och skönhetsshoppingen på Tokyu Hands, Shibuya Loft och Matsumoto Kiyoshi. En station bort från Shibuya ligger den mysiga stadsdelen Shimokitazawa med Tokyos bästa vintageshopping.

TIPS! STYLEBYS NYA HÖSTBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO OM BEAUTYBOXEN HITTAR DU HÄR