Skönhetsredaktören: ”Mina 3 absolut bästa solskydd för ansiktet”

Den första solen är förrädisk och det är lätt att bränna sig, men de bästa ansiktssolskydden håller dig stilfullt säker – och i längden snyggare. STYLEBYs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn listar sina 3 bästa solskydd för ansiktet.

Förutom en tråkigt och tragisk hudcancerstatistik resulterar oförsiktigt solande i fula solskador med bland annat mörka pigmentfläckar, grå hudton, slapp hud och rynkor. UV-strålar står för ungefär 80 procent av hudens åldrande och samtidigt förvärrar många hudproblem (även akne, fet hy blir bara tillfälligt bättre av solning för att sedan bli sämre). Faktum är att det inte bara är på stranden som folk bränner sig – trädgården toppar, men även på uteserveringar, shoppingrundan och i joggingspåret kan skador ske. Det är underbart med solen och hälsosamt – till en gräns.

Skönhetsredaktören Anja Skeppe Grahn är så noga med solskydd att hon har en ”solskyddsgardrob” för alla tillfällen. Här är hennes 3 bästa solskydd för ansiktet.

SkinCeuticals Mineral Radiance UV Defense SPF 50, 545 kr.
”Lätt färgat skydd som även jämnar ut snyggt och jag känner inte att jag behöver foundation över. Perfekt för en no-makeup-makeup-look! På flaskan står det ’Universal tint’, men jag är ändå skeptisk till om den passar mörkare hudfärger. Prova innan! Skyddet består av Titanium dioxide som är ett fysikaliskt filter som även de mest känsliga hudtyper tål.”

Solskyddet för ansiktet passar: ”När jag inte vill ha så mycket makeup utan bara en lätt utjämnande effekt.”

Paula’ Choice Resist Youth Extending Daily Hydrating Fluid SPF 50, 399 kr.
”Absorberas snabbt och blir helt osynlig på huden. Innehåller ett kemiskt solskydd som ger den helt viktlösa känslan, men jag är lite skeptisk till kemiska skydd och skulle inte använda det i stora mängder för miljöns skull. Förutom solskydd så innehåller den en massa hudvårdande ingrediens, vilket är ett stort plus!”

Solskyddet för ansiktet passar: ”När jag inte vill känna solskyddet överhuvudtaget, som när jag tränar utomhus.”

Nars Smooth & Protect Primer SPF 50, 370 kr. 
”Primern skapar en perfekt canvas, jämnar ut och mattar ner, dessutom får den makeupen att sitta som en smäck en hel dag! Bara primern ensam ger porslinshy och jag behöver mycket mindre foundation. En primer jag skulle gillat även om den inte hade solskydd.”

+ ”När jag stressar runt i en svettig storstad och vill ha felfri bas från morgon till kväll.”

TIPS! Lyssna på STYLEBY Beautypodd (här!) för ännu mer tips på hur man skyddar sig i vårsolen, plus ännu mer smarta hudvårdstips!