STYLEBYs beautyexpert Anja Skeppe Grahn har koll på alla de hundratals produktlanseringar som kommer varje år, men vad hamnar i hennes eget badrum? Här kommer skönhetsredaktörens favoriter just nu!

Här är STYLEBYs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahns skönhetsfavoriter just nu!

skönhet-chanel-dior-penslar-parfym

”Skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahns badrumsskåp är fyllt med noga utvalda produkter.”

  • RENGÖRING ”Det tog mig flera år av hudvårdsintresse innan jag insåg vilken typ av rengöring jag skulle ha till min typiska blandhy. Länge hade jag alldeles för uttorkande produkter som alltid skapade obalans. Det är viktigt att rengöringen tar bort all makeup och smuts men inte strippar huden på naturlig fukt. Nu har jag aldrig något annat än olja eller balm och därefter ett micellärvatten. Mina favoriter är härligt citrusdoftande Aromatica Orange Cleansing Sherbet och Bioderma Hydrabio H20.”
  • LAYERING ”Mitt första steg efter rengöring är exfoliering, jag använder Cosrx BHA Blackhead Power Liquid dagligdags och peelpadsen från Elizabeth Arden någon gång i veckan. Sedan gillar jag en essence eller lotion, just nu Shiseido Waso Fresh Jelly Lotion som ger massor av fukt. Med serumet Lancôme Advanced Génifique Sensitive tillför jag sedan antioxidanter och återfuktar med Codage Serum N°1 – Intense Moisturizing som främst innehåller hyaluronsyra som passar min yttorra hy. Ibland byter jag ut det sista serumet mot Akademikliniken Pure Glow Oil, som också ger fukt men samtidigt lystergivande C-­vitamin. Har jag bråttom struntar jag i alla steg och bara kör med Filorga Universal Cream! Dagtid har jag sedan solskydd eller en foundation med spf.”
Skönhetsfavoriter från Elizabeth Arden, Shiseido och Lancôme

”Skönhetsfavoriter från Elizabeth Arden, Shiseido och Lancôme”

LÄSTIPS! Skönhetsredaktören avslöjar: ”Det bästa jag gjort för min hud”

MASKER ”Jag försöker lägga ansiktsmask så ofta som möjligt, och jag upplever verkligen att huden har blivit bättre sedan jag unnade mig det, speciellt vintertid. Största lyxen är att ligga med en sheetmask i en timme! När det gäller sheetmask är jag mest inne på de koreanska märkena Cremorlab och Aromatica för tillfället, men jag har absolut inte övergivit maskerna i tub. Mitt bästa knep inför en fest är att kleta på en mask, t ex Clarins SOS Hydra Refreshing Hydration Mask eller Biologique Recherche Masque Visolastine +, låta verka så länge som möjligt, torka bort och sedan lägga på foundation. Huden är perfekt återfuktad samtidigt som basen håller sig på plats en hel kväll eftersom den inte ’störs’ av annan hudvård under.”

Dior Diorskin Forever Cushion Foundation

”Dior Diorskin Forever Cushion Foundation.”

 

  • BASEN ”Makeupmässigt är jag alltid absolut mest noga med basen. Bär jag primer väljer jag antingen fuktgivande This Works in Transit Camera Close­up eller mattande Fenty Beauty Pro Filt’r Instant Retouch Primer, beroende på hur huden känns. Sedan har jag fastnat för Dior Diorskin Forever Cushion Foundation som är så smidig att applicera och går från relativt skir till täckande. Nars Soft Matte Complete Concealer är ett måste, och är ringarna väldigt mörka kompletterar jag med Dior Backstage Pros Flash Luminizer, som är min favorit bland concealerhighlighter. För att ge kinderna lyster använder jag Nars flytande rouge i nyansen ’Orgasm’, solpuder från Estelle & Thild samt highlighter från Fenty Beauty.”
Schampo, conditioner och inpackningar från Rahua

”Schampo, conditioner och inpackningar från Rahua.”

  • BALSAMMETODEN ”Nu kör jag ganska strikt på balsammetoden med cleansing conditioner och däremellan ett milt, sulfatfritt schampo, vilket passar mitt torra, ganska kraftiga hår bra.” Schampo, conditioner och inpackningar från Rahua. Cleansing conditioner från Matrix.”

TIPS! STYLEBYs BEAUTYBOX fylld till bredden med fantastiska skönhetsprodukter från välkända varumärken – mer info hittar du HÄR

foto PAULINE SUZOR

NUVARANDE Skönhetsredaktörens favoriter i badrumsskåpet (rengöring, layering, masker och bas)
NÄSTA Phoebe Philos bästa looks genom tiderna för Céline