Igår kväll presenterades Monclers andra samarbete med Simone Rocha. STYLEBY fick ett snabbt snack med designern kring hur hennes estetik översatts i Monclers-värld på ett förvånansvärt bra sätt. 

MILAN FASHION WEEK. Under gårdagen presenterades den andra delen av Moncler Genius project, ett samarbete med ett flertal internationella designers, en av dem designern Simone Rocha som inför våren 2019 valt att utforska karaktären av femininitet genom trädgårds-och trädgårdsvärlden med romantiska siluetter, likt hennes första kollektion 4 MONCLER SIMONE ROCHA – som nu finns tillgänligt. STYLEBY fick ett snack med designern kring hennes första kollektion för märket. 

Img 2152

Är du förvånad över hur väl din estetik har översatts i Moncler-värld? (Vi är!)

 ”Jag ville skapa en uniform av volymmiga siluetter, rekonstruerade proportioner och en ny idé om en praktisk femininitet. Det klassiska Moncler Down-tyget tolkades på ett feminint, funktionellt sätt med volym och silhuett.”

01moncler simone rocha fall 18

4 MONCLER SIMONE ROCHA collection

5b672ef093982788bb1b251292703de1

4 MONCLER SIMONE ROCHA collection

13moncler simone rocha fall 18

4 MONCLER SIMONE ROCHA collection

Berätta om inspiration bakom kollektionen – Victorian climbers in petticoats!

”Den ursprungliga utgångspunkten var berg – så jag gjorde mycket forskning på kvinnliga klättrare och hittade fantastiska bilder från den tiden. Kvinnliga klättrare som Josephine Diebitsch Peary, Henriette d’Angleville och Maria de Mont Blanc. Kvinnorna skulle upp i bergen i viktorianska klänningar.”

Ajg b1a08 036

”En kvinnlig klättrare i Alperna 1911.”

Vad är intressant för dig i ett samarbete?

”Samarbete är viktigt i många skeden i den kreativa processen – det bidrar till att driva idéer framåt. Jag såg det som ett tillfälle att få Simone Rochas kvinnlighet förankrad och balanserad med Monclers praktiska egenskaper.”

Vad var din reaktion när du fick förfrågan av Moncler?

”Moncler kontaktade mig, Mr Ruffini har en sådan inspirerande vision, så det var ett nöjde att bli inbjudan att arbeta med experter på deras område.”

Sweden Fashion & Beauty Day 2018

Sweden Fashion & Beauty Day 2018