Self Services chefredaktör Claire gör kollektion för Pallas Paris

Det utmärkta magasinet Self Services chefredaktör Claire gör en kollektion med lika utmärkta Pallas Paris. STYLEBY talade med Claire om kollektionen – och varför fantasi är överskattat.

Det franska kvalitetsmärket Pallas Paris har teamat ihop sig med magasinet Self Services chefredaktör, den alltid lika välklädda Claire Thomson-Jonville (vars chica garderob du kan se här och läsa en mer generell stilintervju med här) kring en kollektion bestående av lyxiga och välgjorda klassiker som har stor potential till evigt liv i sina ägares garderober.

Claire, hur skulle du säga att det faktum att du är magasinsredaktör är en fördel i skapandet av en kollektion?
”Som redaktör är du väldigt precis, noga med detaljer och tänker alltid på kvinnor omkring mig och på hur de vill klä sig. Jag siktade på att skapa en tight utvald kollektion av lyxiga klassiker som också mina vänner skulle vilja bära. Jag är ju besatt av att hitta perfekta plagg: En perfekt grå tröja, perfekta blå jeans, en perfekt kostym, den ultimata kamelfärgade rocken …”

Du har sagt att ”fantasi är översakttat” i fråga om mode. Vilket statement – förklara.
”I fråga om stil så tilltalas jag av bärbara och lyxiga plagg som är tidlösa och klassiska. Idén kring fantasi känns helt enkelt inte relevant i det liv jag lever, och när jag designade kollektionen för Pallas Paris så hade jag en tydlig tanke om att jag ville arbeta med en riktig kvinna i åtanke, och jag tänkte på hur hon skulle bära de här kläderna.”

Du är från England men bor sedan länge i Paris – hur ser man mixen mellan franskt och brittiskt i kollektionen?
”Jag kan inte separera de två längre! De är båda en del av vem jag är. Jag tog det bästa från båda stilarna och översatte det I den här kollektionen. En fantastisk kostym är fantastisk oavsett om den är parisisk eller brittisk.”

Claires favoriter ur kollektionen

1. ”Den rutiga kostymen eftersom den är så användbar och cool.”

Den maskulina svarta smokingen eftersom den är nyckeln till easy chic. Du behöver aldrig tänka ut något, den funkar i alla lägen.”

”Sammetskostymen gör ett sådant stort intryck, och den är så otroligt vacker. Jag får väldigt mycket komplimanger när jag har den på mig.”

Varsågod, fler looker ur kollektionen som visas på toppmodellen Edie Campbell.

Tips! Läs ytterligare en intervju med Claire om hennes stil.

NUVARANDE Self Services chefredaktör Claire gör kollektion för Pallas Paris
NÄSTA Liselotte Watkins & Hedvig Palm delar saker de älskar