I annonssamarbete med MOROCCANOIL

Självlockigt hår behöver inte vara lika med frissigt hår. Det finns flera knep att ta till för att framhäva dina naturliga lockar och bli av med frisset.

Personer med lockigt hår eller självfall drabbas oftast av frissigt hår. Orsaken är oftast brist på fukt, så här gäller det att återfukta med rätt produkter utifrån hårtyp.

Här är knepen som fungerar mot frissigt hår:

Välj skonsam hårfärgning. Blekning sliter på håret, så fundera ett extra varv innan du går från brunett till blond. Slingor är ett skonsammare alternativ.

Kvinna med lockigt hår framför spegel.

Lockiga frisyrer kräver särskild omsorg. Med extra fukt undviker du frissigt hår och framhäver istället dina lockar.

Tvätta håret mindre ofta. Du som tvättar håret två eller tre gånger i veckan, testa att dra ner på schamponerandet till var femte till sjunde dag. Schampots huvuduppgift är att rengöra, vilket även har en uttorkande effekt. Fukta istället igenom håret eller tvätta det med mildare schampoo specifikt för lockigt hår, du kommer att bli förvånad över resultatet!

Återfuktande produkter. Ge håret fukt! Moroccanoil har två nya återfuktande produkter, speciellt anpassade för lockigt hår och för att motverka friss. Curl Cleansing Conditioner – ett schampo och balsam i ett – där du tvättar håret men utan att produkten löddrar så det ger ett mildare resultat. Curl Re-energizing spray är en spray som piggar upp lockarna efter natten eller i slutet av dagen. Perfekt för torrt hår då sprayen både formar lockarna – och återfuktar dem. Rena lockboosten!

Curl Cleansing Conditioner.

Curl Cleansing Conditioner är ett schampo och balsam som i ett steg rengör och mjukgör alla sorters lockar. Arganolja hjälper till att både rengöra och återställa lockarnas spänst och elasticitet.

Var försiktig med värmeverktyg. Till vardags: Forma lockarna med händerna och låt håret självtorka. Värmeverktyg sliter på håret och gör det frissigare, så spar värmeverktygen till festlooken. Till fest: Plocka fram hårfönen eller locktången och skapa en enkel våglook.

Gå ofta till frisören. Även om du har långt hår mår det bäst om det toppas ofta. Kluvna toppar gör bara att håret ser ännu frissigare ut. Ungefär var sjätte vecka brukar vara lagom. Passa samtidigt på att få skalpmassage och en skön inpackning.

Läs mer om hur du återfuktar ditt hår här.