I annonssamarbete med DYSON

STYLEBY har träffat hårstylisten Dejan Cekanovic som delar med sig av knepen som fixar proffsaura till din hemma-blowout. Det är faktiskt enklare än du tror – upptäck vad hårfönen Dyson Supersonic™ kan göra för ditt hår.

Så lätt fixar du lyxiga proffs-föningen

Dejan Cekanovic är en av Sveriges mest välrenomerande hårstylister och har jobbat för bland annat Vogue, I-D och STYLEBY. 2016 släppte det brittiska teknikföretaget Dyson sin Supersonic som sedan dess har revolutionerat synen på hårfönen och vunnit flera priser. Det är faktiskt en fet fön”, säger Dejan och skrattar. Att fönen är en favorit går inte att ta miste på, hans exemplar ser välanvänt ut och det är det nog många fotomodeller som suttit i hans stol som är glada för. ”Jag har använt fönen varje dag sedan jag fick den!” berättar han.

Dyson_proffs föning_blow_out

Dejans bästa steg-för-steg-tips för en lyckad föning:

  • Rough drying och volymboost ”Innan du påbörjar stylingdelen av din föning ska håret vara nästan torrt och bara lätt fuktat i topparna. När det är 90–95 procent torrt är håret redo. Gå igenom med fönen i enbart rötterna av håret med uppochnedvänt huvud om du vill ha extra volymboost.”
  • Minimal effort-föning i sektioner ”Använd stylingmunstycket som hjälper till att rikta och koncentrera den starka luftströmmen. Borsta igenom och rulla upp en sektion i taget på en stor rundborste som du sedan fönar. Hur många sektioner du väljer är inte superviktigt, men fokusera på den hälft av håret som är längst fram vid ansiktet – det är det partiet som ’gör’ din föning. Ofta räcker det med en större sektion till bakhuvudet.”
  • Perfekta toppar och maximal glans ”Avsluta varje sektion med att föna medhårs med kall luft som ger extra glans och fäst sedan de färdigfönade lockarna med krokodilklämmor. Tricket är också att få in topparna snyggt, det är avgörande för en snygg och proffsig blowout eftersom det annars riskerar att ge hela håret ett risigt och spretigt intryck. Om du använder tillräckligt med varmluft och avslutar med rejält med kyla efteråt behöver du inte vänta på att håret ska ’sätta sig’, utan du kan ta ut klämmorna direkt.”

Den perfekta hemmaföningen blev just mycket enklare.

Dyson_proffs föning_blow_out

Designad för snabb torkning

Den revolutionerande Dyson Supersonic™-hårfönen har ett snabbt och fokuserat luftflöde, är lätt att hålla i handen och genom enkla knapptryck regleras temperaturen. Dyson Supersonic™-hårfönen har flera inställningar: fyra värmelägen, tre hastighetsnivåer och ett ”cold shot”-läge. Det intelligenta värmesystemet som mäter och kontrollerar temperaturen 20 gånger per sekund skyddar håret mot extrema temperaturer och bevarar dess naturliga glans. Dysons ingenjörer har skapat tre specifikt konstruerade magnetiska munstycken för att kontrollera luftflödet så att du kan uppnå en rad olika styling-möjligheter.

Dyson Supersonic™ hårfönen finns att köpa på dyson.se eller i Dysons nyöppnade butik i Mall of Scandinavia i två olika färger: Fuchsia/Iron och Vit/Silver, kostar 3999 SEK. Två års garanti ingår.

Dyson_proffs föning_blow_out

”Dysons nyöppnade butik i Mall of Scandinavia.”

Ta del av exklusiva erbjudanden i Dysons nya butik!

Dyson Supersonic finns att köpa på dyson.se eller i Dysons nyöppnade butik i Mall of Scandinavia där de firar med att erbjuda de 100 första kunderna av Dyson Supersonic hårfönen en exklusiv platina box som presentutgåva på köpet och en 30 minuter kostnadsfri professionell hårstyling och konsultation, med en av våra skickliga hårstylister.

Välkommen in till vår nyöppnade Dyson butik i Designer gallery på plan 1 i Mall of Scandinavia, eller boka din tid online här!

Sist, men inte minst. Vad är den vanligaste miss vi gör när vi fönar hemma? ”Du måste kyla ner stylingen för att den ska hålla! Du skapar looken med värme och fixerar den med kalluft eller cold shot-knappen, oavsett om det är lockar eller volym du vill åt. Med Dysons fön är det enkelt att kontrollera temperaturen: Du får ett kraftfullt luftflöde med jämn värme eller kyla, eftersom fönen mäter temperaturen 20 gånger per sekund. Då behöver du inte använda en massa produkter för att föningen ska hålla och så slipper du även tvätta håret och göra om stylingen snart igen.”