Det har inte ens gått ett år sedan heta och hållbara märket Rave Review visades för första gången i Paris, och mycket har hänt sedan dess. På onsdag visar de för andra gången under Fashion Week Stockholm och STYLEBY fick ett snack med Josephine Bergqvist och Livia Schück inför modeveckan.

Rave Review

Rave Review

”Livia Schück och Josephine Bergqvist. Foto Alf Arén.”

Hur är det med nerverna nu inför er andra visning under Fashion Week Stockholm? 

”Vår senaste kollektion fick väldigt bra feedback så självklart känner vi av pressen lite grann att lyckas överträffa den. Mestadels känns det bara väldigt kul. Vårt dna rent estetisk och koncept som varumärke utvecklas för varje säsong så det hoppas vi på att lyckas förmedla också.”

Hur jobbar ni kring visningen den här gången?

”I nuläget tillverkar vi hela visnings-kollektionen själva i studion. Det ger oss utrymme att just jobba med detaljer in i sista sekund, lite på gott och ont. Även fast vi kan ta våra idéer tre steg längre till skillnad från om vi hade producerat alla prover i fabrik, kan det också innebära mer arbete i och med att en som kreatör ibland kan ha en tendens att inte kunna nöja sig.”

Fashiontalents aw18 1011

Rave Review AW18

Hur viktigt är det för er att visa under modeveckan?

”Att visa under modeveckan har sina fördelar, främst exponeringsmässigt. Det är lättare att nå ut till fler. Det här året visar vi med Talents igen, vilket är jättekul och lyxigt att få medverka i. Vi får se hur vi väljer att presentera säsongen efter. Det är alltid kul att experimentera och ifrågasätta de mer “traditionella” visnings-formerna.”

Berätta, vad kan vi förvänta oss av er SS19-kollektion?

”I och med att det är en vårkollektion har vi inspirerats av de stereotypa plagg, färger och detaljer förknippat med sommar. Vi fortsätter också jobba med lite “otippade” hemtextilier. Denna gång retro-handdukar. Utöver det som alltid mycket färg och mönster. Vi krockar detta med herrchinos, skjortor och utility-detaljer.”

Sjk 201807224 3536 35a copy copy

”Sneak peek från Rave Reviews look-book SS19. Foto Simon Ljung.”

Det är snart exakt ett år sedan ni presenterade er första kollektion i Paris – vad har hänt sedan dess – med er, märket?

”Väldigt mycket. När vi släppte vår senaste AW18 kollektion blev vi mer uppmärksammade internationellt, i diverse artiklar och utlån. Vi har iom efterfrågan börjat utveckla en affärsmodell. Hur vi rent praktiskt ska gå tillväga för att kunna producera och sourca. Det märks verkligen att press, inköpare, ja hela industrin alltmer välkomnar hållbart mode med öppna armar. Leverantörer börjar anpassa sig och hitta nya hållbara lösningar inom tillverkning och produktion. Det är väldigt motiverande!”

Sjk 201807224 3536 21a copy copy

”Rave Reviews SS19. Foto Simon Ljung.”

Hur beskriver ni er stil?

”Rave Review är lekfullt och kul, med väldigt mycket attityd. Vi jobbar alltid maximalistiskt med både färg och mönster. När vi utvecklat ett mönster så kör vi det på allt, i olika print-metoder, på olika typer av plagg.. Målet är att få bäraren att känna sig cool och mäktig. En sida av oss är ganska chic medans den andra är mer svår och rå. Att jobba med både kontrasten och balansen emellan är något vi alltid söker efter i vår design.”

Alla undrar – vart kan vi få tag på Rave Review?

”Det tycker vi är så kul! Det tar tid att utveckla ett sätt att producera hållbart efter vårt koncept och framförallt eftersom vi använder redan existerande material. Vi planerar att producera delar av vår kommande SS19 kollektion och sälja in den i Paris i September på modeveckan. Utöver det kommer vi öppna webbshop i höst och där vi kommer släppa vissa styles i olika drops.”

Vad händer framåt?

”Efter visningen planerar vi att göra en film till kollektionen, som kommer släppas senare i höst. Utöver detta fortsätta utveckla vårt koncept och affärsmodell, söka sponsorer och investerare.Vi vill bli experter på hållbart mode så samarbeten med forskare och andra aktörer inom den världen är väldigt viktigt för oss för att lära oss mer och även för oss att kunna dela med oss.”

Sweden Fashion & Beauty Day 2018

Sweden Fashion & Beauty Day 2018