Investera i det senaste för extra intensiv blick – STYLEBY guidar vi dig till hur du lägger grunden för ett naturligt vackert ögonområde.

Knepen för en piggare blick

piggare blick

Det är runt ögonen trötthetstecken först syns och det är inte alltid så kul att se trött ut fast du är pigg, men det går faktiskt att se pigg ut fast du är trött.

Det är i ögonpartiet åldrandet börjar och där huden först tappar sin elasticitet. En bra ögoncrème är det första steget till att stärka huden i ögonområdet. Hudvård verkar främst förebyggande men har sina begränsningar när det kommer till uppstramning och djupa rynkor. Är du beredd att ta steget längre, både när det gäller smärta och pengar? I så fall finns det behandlingar som ger tydliga resultat.

”Den största effekten i ögonområdet får du med hjälp av botox (Azzalure eller Vistabel). Dels för att du får en avslappning mellan ögonbrynen, men även ett lyft av ögonbrynen som gör att du ser piggare ut. Kråksparkarna slätas också ut och det går att lägga en droppe strax under ögat i linje med irisen som gör att rynkorna under ögat minskar och gör att ögat ser öppnare och piggare ut”, säger Annika Harlén, leg. sjuksköterska och grundare av Entouch Klinik.

”En del personer är mörka och hålögda och då är det tacksamt att fylla ut med fillers som innehåller hyaluronsyra. Behandlaren måste vara skicklig att lägga hyaluronsyran på rätt nivå i huden och även göra en korrekt bedömning av vilken produkt som ska användas men också av rätt kund. Det passar inte för alla men fungerar fint på många. Alla måste alltid bedömas helt individuellt och man anpassar alltid doser efter var och en. ”

LÄSTIPS! Hudterapeuten avslöjar sin hudvårdsrutin

Dermapen är också ett knep för att öka spänsten runt ögat och få en uppstramande effekt. ”Dermapen gör upp till 1 300 små mikrokanaler i huden per sekund, vilket skapar en positiv repareringsprocess i huden som gör att kollagen och elastin nybildas. Det leder till en uppstramande effekt och många kunder upplever att det ger ögonlocken ett lyft”, säger Ulrika Dahlström, aukt. hudterapeut på Akademikliniken.

Thermage är en annan behandling med mer långvarigt resultat. Tekniken bygger på radiovågor och det finns flera studier som visar på den uppstramande effekten.

”Thermage är effektivt både på övre och undre ögonlock, men det tar upp till ett halvår att se slutresultatet. En oslagbar behandling är kombinationen dermapen för omedelbart resultat, botox för att bevara och thermage för en långvarig uppstramning”, säger Annika Harlén.

TIPS! STYLEBYS NYA HÖSTBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO OM BEAUTYBOXEN HITTAR DU HÄR

NUVARANDE Knepen för en piggare blick
NÄSTA Nyckeln till snygga ögonbryn – 3 steg hur du enkelt stylar brynen själv hemma