Pernille Teisbæk: ”Mina bästa tips till en bättre stil”

Den danska stilstjärnan Pernille Teisbæk var på plats under Sweden Fashion & Beauty Day för att bli intervjuad om sin karriär och sin stil. Hon var mycket nöjd med dagen.

Pernille Teisbæk

STYLEBY möter Pernille Teisbæk

Veckan som föregick Sweden Fashion & Beauty Day nådde den danska superinfluencern Pernille Teisbæk en halv miljon följare på Instagram. Om detta, sin bok ”Dress Scandinavian”, sin fantastiska brudklänning, skandinavisk stil i allmänhet och sin egen stil i synnerhet kretsade samtalet med STYLEBYs chefredaktör Jonna Bergh  inför en fullsatt föreläsningssal. Pernille var mycket nöjd efteråt.
”Det är underbart att se så många chica svenska tjejer – och kvinnor – på ett och samma ställe en lördag. Det är så himla härlig stämning och hela evenemanget verkar vara en stor succé! Jag önskar att vi hade något liknande hemma i Köpenhamn.”

Hur tog åhörarna emot det du hade att säga?
”Det kändes som om de lyssnade uppmärksamt och att de tyckte att det vi talade om var intressant. Jag hoppas att de kände sig inspirerade när de gick därifrån och fick lite nya idéer stilmässigt.”

Stilmässigt – hur står sig stockholmskvinnorna?
”Det är framförallt kul att se att så många har klätt upp sig för att komma hit. En annan sak som är otroligt kul att se är att det åldersmässigt är en sådan blandad publik, och att alla är så chica! Det understryker bara att mode och stil är något som engagerar alla kvinnor – inte bara de unga som många felaktigt tror.”

Vad står på agendan efter det här?
”Nu ska jag hem till min familj i Köpenhamn, men reser snart till London för ett jobb och sedan till New York där min man ska öppna en butik för sitt märke Rain. Därefter blir det en försenad smekmånad till Maldiverna i slutet av november.”

Lästips! Bildbonanza från Sweden Fashion & Beauty Day!

3 lärdomar från Pernille:

  • LÄGG TID PÅ DIN STIL. ”Det tar tid och kräver kreativitet att sätta ihop bra outfits. Ta en eftermiddag och lägg fram dina kläder och sätt ihop ouftits – lägg dem i små högar så har du hela veckan klar och du undviker att hamna i jeans och tröja-fällen på grund av att du inte känner dig kreativ eller att du är stressad.”
  • ÄG DIN STIL! ”Det syns direkt om du inte trivs i din outfit. Den kan vara superfin men känner du inte att du ’äger’ den så kommer den att falla platt. Känner du dig inte helt bekväm när du går ut genom dörren – vänd genast om och byt.”
  • TVÅ JÄTTEBRA KNEP! ”Accessoarer som sticker ut fixar vilken outfit som helst, så satsa på det! Bygg dina outfits i flera lager – och mixa strukturer, mönster och färger. Det är det som gör en bra outfit.”

Lästips! Pernilles 5 favoritdetaljer!

NUVARANDE Pernille Teisbæk: ”Mina bästa tips till en bättre stil”
NÄSTA ERDEM: ”Jag har aldrig betraktat det kvinnliga som något svagt”