Paris-baserade stylisten Camille Bidault-Waddington har samlat sina favoriter och dolda pärlor i en Marais-guide. Åk inte till Paris utan den!

Paris-baserade stylisten Camille Bidault-Waddington är i höst aktuell i & Other Stories capsule-kollektion där hon har skapat en ”styling story” som hyllar personlig stil, samtidigt bjuder Camille på delar av sin adressbok och avslöjar sina hemliga favoritställen i Le Marais!

 Camille Bidault-Waddington-marais-guide

Camille Bidault-Waddington

VINTAGESHOPPING I MARAIS:

Nice Piece – 76 Rue Charlot
”Jag gillar verkligen deras utbud av läder, herrkläder och damkläder. Stilen är ganska excentrisk men bärbar, en blandning av 70- och 80-tal, afrikansk dandy och lite Amsterdam-chic. Här hittar jag alltid något oväntat och spännande.”

Studio W – 21 Rue du Pont aux Choux
”Stilen kan beskrivas som parisiskt 80-tal och påminner om gamla festbilder från den legendariska nattklubben Le Palace. Glammig men enkel med japanska märken blandat med Thierry Mugler. Ägaren William Moricet har samlat ett vackert urval av tillbehör. Jag älskar hans smycken, väskor och bälten.”

”Studio W på 21 Rue du Pont aux Choux i Marais.”

Quidam de Revel – 26 Rue de Poitou
”Denna boutique har ett fantastiskt urval av smycken. Superchic och konstnärligt, olika prisklasser och vibbar men alltid väldigt elegant och unikt.”

HEMINREDNINGSBUTIK I MARAIS:

Merci – 111 Boulevard Beaumarchais
”Jag köper de flesta av mina möbler på loppmarknader, men älskar Mercis utbud av glas och sängkläder. Jag har ofta sönder glas, så jag vet åtminstone var det går att hitta nya som matchar de jag har kvar. Jag älskar också de matta färgerna på sängkläderna som ger en solblekt känsla.”

Im 18 35 0032

FAVORITBOKHANDLAR I MARIAS:

Comptoir de l’image – 44 Rue de Sévigné
”Här har jag handlat regelbundet under flera år. Ägaren var assistent till den ikoniska fotografen Guy Bourdin på 70- och 80-talet och har så många fantastiska fotoböcker. Det finns ett stort utbud av modeboktitlar, men även många tidningar och kataloger från kända utställningar. Jag har alltid en bra vistelse här och det är delvis på grund av alla de fantastiska objekt som finns här som jag började min boksamling.”

Librairie Yvon Lambert Gallery 14 Rue des Filles du Calvaire 108 rue vieille du tempel
”Jag gillar att gå till den här bokhandeln för att hålla koll på den nutida konstkatalogen och utgåvor och har aldrig lämnat bokhandeln tomhänt.”

 5b8fd2e229ff5 5b8fd2e22a03eskarmavbild 2018 09 05 kl 14 57 39.png

Etudes Studio – 14 Rue Debelleyme
”Etudes Studio är idag ett känt modevarumärke men dessförinnan var de (och är fortfarande) art directors och utgivare. I deras butik kan du hitta de egna publikationerna men även ett underbart urval av vintageböcker. Jag älskar deras samling av blå böcker från olika konstnärer.”

Im 18 35 0042

FAVORITGALLERIER I MARAIS: 

Galeriepcp – 8 Rue Saint-Claude
”Utställningarna i detta galleri är alltid lite ovanliga och annorlunda gentemot det klassiska franska utbudet (som jag kan uppleva som lite tråkigt). Jag beundrar Peter Cibulskys nya och fria syn på konst, han har lyckats undgå att påverkas av den akademiska världen.”

Galerie Perrotin – 76 Rue de Turenne
”Jag gillar Emmanuel Perrotin och den stora mångfald av konstnärer som han erbjuder. Han har gallerier över hela världen och jag upptäcker ständigt nya saker när jag besöker detta galleri.

 5b8fd3477b340 5b8fd3477b398skarmavbild 2018 09 05 kl 14 59 22.png

Musée Picasso – 5 Rue de Thorigny
”Jag älskar både byggnaden och hans konst. När jag tittar på en Picasso känner jag mig alltid lite skakig. Jag vet inte varför, kanske är det en form av genialitet som jag vill andas in?”

Galerie Art: Concept – 4 Passage Saint Avoye
”Jag gillar deras typ av utställningar och lokalerna. Visningarna är mycket varierade och ofta ganska konceptuella men atmosfären är alltid vänlig.”

Im 18 35 025

SKÖNHETSPÄRLOR I MARAIS: 

Les Bains du Marais – 33 Rue des Blancs Manteaux
”Jag älskar att skämma bort mig själv i Les Bains du Marais traditionella hammam. Jag börjar med ångbastun, sedan får jag en traditionell kroppsscrub följt av en massage. Det är ett väldigt trevligt ställe, kanske lite väl många besökare under helgerna, men jag gillar energin och de roliga kvinnorna som arbetar här.”

 5b8fd451a9173 5b8fd451a91baskarmavbild 2018 09 05 kl 15 02 31.png

Yoga Concept – 123 Rue de Turenne
”Jag går ofta på pilates och älskar att köpa leggings från Yoga Concept som är tillverkade av återvunna plastflaskor av det amerikanska varumärket TEEKY. De har även coola mattor och andra yoga-inspirerade produkter.”

FAVORITRESTURANGER I MARAIS: 

Chez Omar – 47 Rue de Bretagne
”Chez Omar är ett traditionellt marockanskt café med en välkomnande atmosfär. Jag har kommit hit i över 25 år och stället har aldrig förändrats. Klientelet är en blandning av turister och konstnärer.”

Le Soma – 13 Rue de Saintonge
”Här hittar du den mest utsökta japanska maten. Jag älskar den japanska matens blandning mellan traditionell och haute cuisine. Då det kan bli mycket fullt så det är bäst att ringa och boka ett bord i förväg.”

Miznon – 22 Rue des Ecouffes
Ett mycket enkelt och trevligt israeliskt snabbmatsställe med utsökta smörgåsar och välkomnande atmosfär.

Im 18 35 014

FAVORITBAR I MARAIS:

Candelaria – 52 Rue de Saintonge

”För att hitta till denna halvgömda cocktaillounge måste du passera igenom en liten restaurang och gå in genom en anonym dörr. Var försiktig när du går hem härifrån då det är ganska svårt att lämna denna plats utan att gå i zigzag.”

FAVORITHOTELL I MARAIS: Le Pavillon de la reine – 28 Place des Vosges

”Ett charmigt hotell med trädgård undangömt i vackra Place des Vosges. Jag älskar att umgås med mina vänner på detta hotell.”

 5b8fd4fc128f3 5b8fd4fc1293fskarmavbild 2018 09 05 kl 15 06 43.png

Missa inte hösten stora mode- och skönhetsfestival. Boka din biljett och läs mer genom att klicka på bilden. VI SES I HÖST! 

Sweden Fashion & Beauty Day 2018

Sweden Fashion & Beauty Day 2018