Det finns flera olika faktorer som har betydelse för parfymers hållbarhet, till exempel temperatur, ljus och luft. Parfym förvaras bäst på en mörk, jämnsval plats, som i en garderob eller byrålåda.

Så förvarar du parfym så att den behåller doften!

Temperaturen

Snabba temperaturväxlingar kan vara skadliga för parfymer, därför ska de inte förvaras i kylskåp om man sedan tänker ta dem till badrummet, för att sedan ställa tillbaka dem i kylskåpet. De ska inte heller stå i direkt solljus, till exempel på fönsterbrädet, eftersom det kan bli väldigt varmt där solen ligger på.

Parfym Byredo

Byredo

Ljuset

En annan anledning till att fönsterbrädet är en sämre plats att förvara parfym på är att parfymer är ljuskänsliga. Så även om parfymflaskan är fin är det bättre att förvara den på platser dit inget öga når.

LÄSTIPS! De 11 bästa parfymerna som lanserades 2017

Parfym chanel

Chanel

Luften

Om parfymen har en sprayfunktion behöver du inte oroa dig för att syre och bakterier ska ta sig in i flaskan, men om den är utrustad med vanlig kork kan du tänka på att inte ha för mycket hudkontakt med flasköppningen då bakterierna kan börja frodas där. Och stäng korken eller locket noga efter användning!

TIPS! STYLEBYS NYA HÖSTBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO OM BEAUTYBOXEN HITTAR DU HÄR

NUVARANDE Så förvarar du parfym så att den behåller doften
NÄSTA 5 enkla stylingidéer från Chanel Metiers d’Arts visning 2018