”Modern – och kanske lite mer en kvällsdoft än deras tidigare parfymer”, menar STYLEBY om Chloés nya doft Nomade.

Så tycker STYLEBY om Chloés nya doft Nomade

Parfym-chloé-nomade-edp-50ml-Nomade Eau de Parfum

”Chloés nysläppta doft Nomad.”

Modehuset Chloé har alltid varit bra på doft

Stjärnan är naturligtvis deras Choé Eu de Parfum som kom för tio år sedan och som fortfarande är en storsäljare och älskad av modekvinnor över hela världen (STYLEBYs Columbine Smille är en trogen användare). Med sin rosett och räfflade flaska fick den oss att tänka på en chic och fräsch Chloéblus, och den doftade pudrigt och rosigt. Elin Kling beskriver den som ”den perfekta dagdoften”.

Chloés nysläppta doft Nomad har en annan känsla. Chloé Nomade är en modern blommig chypré-doft, frisk och feminin med en ”boyish”twist. Karaktäriseras av plommon, mossa, mirabelle-blommor och ren frisk fresia.

”Lite mer en kvällsdoft än en dagdoft”, konstaterar STYLEBYs digitala redaktör Elina Grothén som ställer sig positiv till doften. ”Nomade är intensiv, nästan lite blommigt kryddig och modern – lite mer mogen än den tidigare doften, och lite coolare. Jag gillar den.”

Namnet refererar till Chloés grundare Gabriele Aghion vars kända citat ”My colours come from Egypt” påverkar märkets kollektioner och färgval än idag. Doften Nomade vill med sitt namn prata med en kvinna som alltid är påväg framåt i sitt liv.Flaskan kontrasterar mot den tidigare fyrkantiga med sina runda former som ska föra tankarna till en mjuk krage.

Parfym-chloé-nomade-edp-50ml

Ariane Labed.

Där den förra doften gjordes av näsan Michel Almairac har Chloés Nomad skapats av Quentin Bisch och den kommer att personifieras av den franska skådespelerskan Ariane Labed.

Doften koster 1 085 kr/75 ml, 865 kr/50 ml, 625 kr/30 ml.

TIPS!STYLEBYS NYA HÖSTBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO OM BEAUTYBOXEN HITTAR DU HÄR

NUVARANDE Så tycker STYLEBY om Chloés nya doft Nomade
NÄSTA Modefotografen Ellen von Unwerth: ”Jag leker gärna med könsroller”