Med 3 enkla steg kan du enkelt styla din bryn själv hemma - här är nyckel till snygga ögonbryn!

Nyckeln till snygga ögonbryn

Det gäller att lägga ner pincetten för att förverkliga drömmen om de perfekta brynen. ”Sluta småplocka hemma!” säger Tilda Forsgren, grundare och ägare av Rapide for Brows, Sveriges största kedja av brynbarer. ”Om du ska plocka brynen hemma är det max en gång i månaden som gäller – det räcker! Att plocka hela tiden ger ojämna bryn, det skapar en dålig rytm i hårväxten vilket leder till asymmetriska bryn. Jag brukar i stället rekommendera att man går på salong och verkligen gör en helrensning en gång i månaden. Formen håller, och det brukar räcka att veckan före nästa behandling ta upp pincetten och plocka bort något enstaka strå. Sedan låter du pincetten vara.

snygga-ögonbryn-hemma

Prada

Tänk på samma sätt som med ditt hår, du brukar ju inte klippa dig själv hemma?” Naturliga, tjocka och välvårdade bryn är den stora trenden sedan flera år tillbaka, och förutom att gå och ansa dem på salong tipsar Tilda om tre steg hur du enkelt stylar brynen själv hemma:

1. Färg

”Först behöver du en passande färg för dig i form av penna, gel eller skugga. Välj det som passar dig och vad du gillar att jobba med. Ge dig även lite tid att lära dig färgen. Fyll i brynen medhårs och var inte rädd för att gå en bit utanför dina naturliga strån för maffig form.”

2. Rama in

”Få brynen att poppa lite extra genom att rama in dem med concealer och highlighter, eller med hjälp av ett så kallat cover stick.Den ljusa nyansen målar du precis under ögonbrynet och den mörkare mellan ögonbrynen och ovanför brynen.Sudda sedan med fingrarna eller med en pensel för att färgen ska smälta in naturligt. Med hjälp av täckstiftet blir linjerna mer framträdande och brynen ser renare och rakare ut.

3. Fixera

”Avsluta med en bryn-gel som fixerar stråna och färgen.Använder du penna eller skugga är det nödvändigt att borsta en transparent bryn-gel över för att färgen ska hålla hela dagen, speciellt om du har tendens till fet hy.” Foto: IBL