Colville är hela modevärldens nya favoritmärke. Och undra på det när både ex-Vogue-redaktören Lucinda Chambers står bakom – och så även svenska Kristin Forss. Möt Kristin och se bilderna från drömkollektionen här!

nya it-märket Colville
Lucinda Chambers, Kristin Forss och Molly Molloy är STYLEBYs nya favorittrio. 

De träffades genom att alla arbetade för Marni i Milano. Stylisten Lucinda Chambers (tidigare modechef på brittiska Vogue) och designerduon Molly Molloy och svenska Kristin Forss. Tillsammans har de skapat ett nytt, otroligt spännande modespråk som talar färg och texturer och som bara skriker efter att få stylas in i din egen stil. Det är faktiskt länge sedan vi blev så exalterade över ett nytt märke (som tagit sitt namn efter en gata i västra London där konstnären David Hockney brukade hänga på 70-talet) – och givetvis var vi tvungna att lära känna Kristin lite bättre.

Kristin, berätta kort om din bakgrund. Hur hamnade du i Italien och hur ser din resa ut?
Jag studerade design i London och genom svenska vänner fick jag frågan att komma till Marni. Jag trodde det skulle vara några år men det blev 16.

Vad är din styrka som designer, tror du själv?
Min tekniska bakgrund, det har hjälp mycket att jag studerat mönsterkonstruktion och herr skädderi. Jag älskar mitt jobb, det gör att jag är lojal, dedikerad och tar stort ansvar.

Var det självklart för dig att gå in i projektet med Colville? Gör du andra saker vid sidan av eller går allt din tid åt till denna nya satsning?
Jag har aldrig tänkt att starta eget men det kom plötsligt naturligt när jag bestämde mig för att gå vidare från Marni. Jag ville prova designa dam, känna en annan relation till kläderna, men måste erkänna att det inte känns så annorlunda. Jag frilansar också för ett modehus i Milano på sidan om.

Hur klär du dig, beskriv din stil?
Jag älskar en bra rock, t-shirt, och jeans, tycker inte om att känna mig uppklädd.

Vad är det roligaste med att arbeta tillsammans med de andra två i detta projekt? Det mest utmanande?
Det är fantastiskt att känna att man inte är ensam att ta alla beslut. Vi har olika styrkor så komplimenterar varandra. Från början pratade vi mycket om sammarbete och hur viktigt det är på en mänsklig nivå. Våga ge en medarbetare plats att uttrycka sig. Inte låta egot ta över. Colville är en mix av oss alla och jag litar på att den energin är våran styrka

nya it-märket Colville

 Hur ofta är du i Sverige?
Det brukar bli var tredje månad, jag har familj i Stockholm.

Vad inspireras du personligen av? Var letar du inspiration? Var gärna konkret.  Det mest inspirerande är prosessen, jag tycker om att se hur allt kommer samman. Inspiration hittar jag i böker, konst, inredning, textil

Vad är det viktigaste du lärt dig om mode
Det går inte att kontrollera en kreativ prosess, man måste vara öppen för att den tar nya vägar och lite på att det kommer tillsammans till slut.

Vad kan mode-Sverige lära sig av mode-Italien?
Våga mera.

Se Colvilles första kollektion (som säljs exklusivt på Matchesfashion.com):

nya it-märket Colville
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PSST! Nu kan du prenumerera på STYLEBY Beautybox

NUVARANDE Möt svenska Kristin i stjärntrion som utgör nya it-märket Colville
NÄSTA IKEA gör inredningskollektion med Solange & Saint Heron