Fotbollspelaren Kosovare Asllani är en av våra mest spännande idrottsstjärnor just nu. Vi fick ett snack med Kosovare Asllani inför sommarens Europeiska mästerskap i fotboll och i samband med lanseringen av Nikes Beautiful X  kampanj, som Asllani frontar!  

Glödheta Kosovare Asllani  är aktuell inför sommarens Europeiska mästerskap i fotboll och i samband med lanseringen av Nikes Beautiful X kampanj fick STYLEBY ett snacka med fotbollsstjärnan om träning, pepp och såklart stil!

Kosovare Allsani för Nike

Kosovare Asllani

Vad betyder det för dig att vara en förebild? ”Det betyder allt för mig, speciellt för unga tjejer med invandrarbakgrund. Jag vill visa att oavsett vart man kommer ifrån så ska man känna att ”jag kan jag också” och om jag kan bidra till det genom att de också tänker ”om Asllani tagit sig dit så kan jag också” så kommer det vara den största motivationen för att fortsätta prestera.”

Hur ser din träningsrutin ut? ”Jag tränar 6 av 7 dagar i veckan inklusive match samt vissa dagar kör vi dubbelpass med en kombination av styrkepass och kondition eller spel. Men jag har alltid en vilodag i veckan för att kroppen ska kunna återhämta sig.”

Hur gör du för att känna träningspepp? ”Alla har vi dagar då vi inte känner för att träna men för mig är träning rutin, det är som att jag går till jobbet på morgonen som alla andra. Det är oerhört viktigt att sätta mål framför sig så man har något att sträva efter och i slutändan så är det den största motivationen. Att uppnå sina mål är värt allt slit.”

Vad unnar du dig själv? ”Unnar mig mest efter matcher, alla sorters snacks är man alltid värd efter en match.”

Träningsstil? ”Tränar jag med klubben (Manchester City) så har vi bestämda träningskläder så alla måste ha på sig likadant kit. Men tränar jag själv på gym så självklart tycker jag om att se bra ut, kör oftast basic tights, ett par snygga träningsskor och sen gillar jag linne mest med sport bh under.”

Finns det något plagg som du är extra svag för? ”Kappor. Tycker de sätter stilen för en hel outfit.”

Vad känner du dig mest bekväm i? ”Svarta jeans. Det funkar till allt.”

TIPS! GÄSTA STOCKHOLMS NYA STORA MODE- OCH SKÖNHETSFESTIVAL – STYLEBY KOMMER ATT VARA DÄR!