Det Berlinbaserade mode- och kulturmagasinet 032c omvandlar Eytys butik på Norrlandsgatan i Stockholm till en explosion av blekmedel.

Under två veckor (med start den 31 augusti) har modemagasinet och numera streetwearmärket 032c tagit över Eytys butik i Stockholm. 032c nya kollektion ”Peroxide” bygger på den gamla punktekniken att stänka klorin på plaggen och därigenom skapa ett organiskt mönster. Utöver kollektion så lanseras två exklusiva 032c x Eytys t-shirts med verk från ”Ewaipanoma-serien” av den colombianska konstnären Juan Sebastián Pelàez. Juan gjorde ett stort genomslag på förra konstbiennalen i Berlin med sitt verk av en gigantisk Rihanna. Läs mer om det här. Inredningen av butiken går i samma klorinstänkta look och med platsspecifika installationer av ovan nämnda Juan.

 

Till STYLEBY berättar Eytys grundare Jonathan Hirschfeld och Max Schiller samt grundarna av 032c Joerg och Maria Koch att de inledde samarbetet på en liten nivå för att se om ”kärlek” uppstod dem i mellan. Och det gjorde det. Jonathan förklarar att de inte är intresserade av samarbeten bara för att uppnå uppmärksamhet och större medial spridning utan utav ett genuint intresse för varandras verksamheter och perspektiv på samhället. ”Samarbeten är en del av vårt DNA” säger Jonathan Hirschfeld. De träffades när Jonathan som läst magasinet länge helt enkelt sökte upp dem under en resa till Berlin.

De exklusiva Eytys x 032c t-shirtarna med verk av Juan Sebastián Pelàez.

De exklusiva Eytys x 032c t-shirtarna med verk av Juan Sebastián Pelàez.

 

032c × Eytys Stockholm Store Takeover pågår från 1 till 14 September 2017 i Eytys butik på Norrlandsgatan 22 i Stockholm. T-shirten går att köpa online

foto JONAS INGERSTEDT