Modellernas bästa beautyknep under modeveckorna: ”Jag lägger kaffesump under ögonen”

Stenhård konkurrens, call time kl 06 och kritiska redaktörer längs catwalken - modellerna under modeveckan vet allt om hur man håller sig på topp. Yes, de har generna men också en hel del smarta beautyknep.

ASTRID RÖNNBORN: ”Jag lägger kaffesump under ögonen”

Modellernas bästa beautyknep

Hur preppar du dig skönhetsmässigt inför visningar?  
”Jag har nyligen fått dille för ansiktsmasker, speciellt kol- och lermasker. Det blir nästan en per dag och jag märker verkligen stor skillnad på hudens lyster.”

Vad använder du mer för hudvård? 
”Kokosolja är min favoritrengöring, skonsamt mot ögonen när jag har mycket smink som måste bort. Jag älskar Emma S Treatment Enzyme Peel och varvar den med Paula’s Choice Skin Perfecting BHA Liquid. I övrigt satsar jag på naturlig och ekologisk hudvård i så stor utsträckning som möjligt.”

Finns det någon makeupgrej som du nyligen fastnat för? 
”Lumene har fått in många olika nyanser av foundation och concealer!”

Modellernas bästa beautyknep

Har du någon favoritprodukt för håret?
”Avedas produkterna känns välgörande för håret. Naturliga ingredienser och härliga dofter.”

Hur förbereder du dig inför castings?
”Om de inte börjar allt för tidigt på morgonen brukar jag yoga eller ta en springtur, efteråt känner jag mig mentalt preppad för allt.”

Hur tacklar du tidiga morgnar utseendemässigt? 
”Jag lägger kaffesump runt ögonen medan jag äter frukost. Det hjälper – jag lovar!”

Modellernas bästa beautyknep

Vilken skönhetslook gillade du mest under Fashion Week Stockholm?
”Jag älskade looken på Emelie Janrells visning och på Rodebjer där de anpassade varje look efter modellen.”

Vad äter du mellan visningarna?
”Det har varit väldigt bra catering på alla visningarna och det har även funnits snacks och kaffe backstage. Men det kan man aldrig räkna med så jag har alltid med mig nyttiga bars i väskan.”

NIKE PRAESTO: ”Jag älskar coola sminklooker”

Modellernas bästa beautyknep

Vad använder du för hudvård? 
”För tillfället använder jag produkter från Akar Skin, särskilt ansiktsoljan och lip butter. De är väldigt återfuktande vilket behövs nu när det börjar bli kallare.”

Din bästa sminkprodukt? 
”Mac Studio Waterweight Foundation står ut för mig just nu, den är vattenbaserad och ligger väldigt lätt på huden så att den fortfarande kan andas.”

Modellernas bästa beautyknep

Hur tar du hand om ditt lockiga hår? 
”Med Moroccanoil hårolja, den lugnar frisset och doftar dessutom gott.”

Vilken skönhetslook gillade du mest under Fashion Week Stockholm? 
”Jag gillade skönhetslooken från Valeries visning. Jag älskar coola sminklooker så de silverskimrande ögonen var verkligen jag.”

SARA EIRUD: ”Jag tränar på att gå i klackar”

Modellernas bästa beautyknep

Vad använder du för hudvård? 
”Just nu använder jag mig av Niveas sminkborttagning och en ansiktskräm från Clarins som jag tycker funkar utmärkt.”

Hur preppar du dig skönhetsmässigt inför modeveckan? 
”Jag ser till att sova ordentligt, dricka mycket vatten, äta nyttigt och träna – då känner jag mig fräsch och redo för en intensiv vecka.”

Vilka är dina bästa sminkgrejer? 
”Jag använder inte så mycket makeup, jag gillar mer den naturliga looken, men jag har en favoritmascara – Too Faced Better Than Sex. Jag älskar även min Fit me Foundation från Maybelline.”

Hur tar du hand om håret? 
”För håret är mina favoriter dels en inpackning från Redken som jag använder när jag tvättar håret och dels min hårolja från L’Oreal som jag inte kan leva utan, den använder jag efter varje dusch.”

Modellernas bästa beautyknep

Hur förbereder du din inför castings?
”Jag tränar en hel del på att gå i klackar för att jag ska känna mig säker och kunna leverera när jag dyker upp på castings.”

Hur tacklar du tidiga morgnar utseendemässigt? 
”Det första jag gör när jag vaknar en tidig morgon är att tvätta mitt ansikte med kallt vatten. Sen smörjer jag in med en ansiktskräm. Efter det är de dags för en stor kopp med kaffe!”

MATILDA SVENSSON: ”Dagen innan casting lägger jag en lystergivande ansikstmask”

Modellernas bästa beautyknep

Hur preppar du dig skönhetsmässigt inför modeveckan?  
”Med mycket sömn, mycket fuktgivande produkter och en extra ansiktsmask.”

Vad använder du för hudvård? 
”Jag använder produkter från Emma S – Cleansing Facial Wash, Sensitive Day Cream, Moisturising Facial mist och Hydrating Night Cream. När det gäller ansiktsmasker brukar jag använda olika, ibland blir det roliga masker från Lush, framförallt Magnaminty eller Cosmetic Warrior, och ibland blir det Enzyme Peel från Emma S.”

Vilka makeupgrejer gillar du mest? 
”Jag absolut älskar bareMinerals Bareskin Pure Brihhtening Serum Foundation. Den är enkel att applicera och håller hela dagen. Ibland använder jag något roligt läppstift, gärna från Mac eller Clinique.”

Modellernas bästa beautyknep

Har du någon favoritprodukt för håret? 
”Jag älskar Grand Opening schampo och balsam och Marvelous Blowout Cream – alla tre från Noir Stockholm.”

Hur förbereder du dig inför casting? 
”Med en god natts sömn och en redig frukost, gärna havregrynsgröt. Kvällen innan brukar jag lägga en ansiktsmask som ger lite extra lyster, t ex Enzyme peel från Emma S. Jag tror dock verkligen på att hålla sina rutiner, det är lätt att glömma hur mycket sömn och kost påverkar hy och energi.”

Hur tacklar du tidiga morgnar utseendemässigt?  
”Genom en snabb dusch och mina hudvårdsrutiner. Jag brukar tvätta mitt ansikte med kallt vatten efter den varma duschen eftersom det känns som det väcker både mig och huden! En extra kopp varmt grönt te brukar jag också ta till tidiga morgnar.”

Och sena kvällar? 
”Jag brukar försöka att inte komplicera det. Är alltid noga med att ta bort allt smink, man får aldrig slarva med det. Sen brukar jag bara tvätta ansiktet och smörja in med fuktgivande kräm som vanligt.”

Vad äter du mellan visningarna? 
”Jag brukar alltid se till att ha med mig en banan i väskan som ett snabbt och enkelt mellanmål, mättande och energigivande!”

TIPS! STYLEBYS NYA HÖSTBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO OM BEAUTYBOXEN HITTAR DU HÄR