Belgiska toppmodellen Hanne Gaby Odiele har länge varit en av STYLEBYs favoritmodeller som nu är aktuell i  Zalandos kampanj ”ME. UNLIMITED” som hyllar individualitet. STYLEBY fick några ord med modellen! 

STYLEBY möter modellen Hanne Gaby Odiele

Hanne Gaby Odiele

Vad betyder mode för dig?
”För mig betyder det att uttrycka sig genom kläder i nuet.”

Hur använder du dig av mode som ett verktyg för att uttrycka dig?
”Att ha snygga kläder kan verkligen påverka humöret för dagen – att komma in på ett möte och känna sig som en chef kan påverka mötets utgång till din fördel, eller att ha på sig de perfekta mjukisbyxorna för att kunna koppla av.”

Vilket är ditt mest minnesvärda modeögonblick?
”När jag gick för Alexander McQueen, den senaste modevisningen av Jill Sander av Raf Simons och slutligen Valentinos modeshow i Rom, det var höjdpunkterna för mig.”

Varför har det blivit så viktigt för dig att vara en förkämpe för olikheter i stilar?
”Individualitet och att vara unik är det som gör stil så speciellt.”

Du kom nyligen ut som intersexuell och skapade på så sätt mer öppenhet och medvetenhet kring intersexuella frågor. Hur ska du fortsätta att använda din plattform som en av världens mest kända modeller för att få bort fördomarna kring könsvariationer?’
”Eftersom 1,7 procent av befolkningen föds intersexuella (ungefär lika många som föds rödhåriga), så känner jag att det är viktigt att ge röst till och upplysa vår värld, så att hemska saker som intersexuell könsstympning äntligen kan bli något som tillhör det förflutna. Jag kommer att fortsätta att använda min unika plattform för att belysa dessa frågor och agera som en röst för intersexuella på alla möjliga olika sätt.”

Har ditt förhållningssätt till stil påverkats något av att du har levt utanför könsnormen?
”Jag känner inget behov av att placeras in i ett fack. Att ha accepterat att jag är intersexuell har hjälpt mig att hitta min individualitet.”

Hanne Gaby Odiele för Zalando

Du har gått modell på visningar från Chanel till Givenchy till Prada och varit stjärna i kampanjer för Mulberry, Balenciaga och nu Zalando! Vad är det som gör att du är förälskad i mode?
”Mode är ett sätt att uttrycka kreativitet och nuet. Jag tror att mode har hjälpt mig väldigt mycket att hitta min egen acceptans.”

Vilken är din främsta prestation?
”Att ha haft en karriär i mer än 13 år (som en kvinnlig cisperson) och att ha övervunnit mina största personliga hinder genom att dela med mig av min historia till världen.”

Du är en orädd och icke-konventionell person både på catwalken och vid sidan om. Vilket är ditt recept för en perfekt off-beat stil?
”Var i nuet och överanalysera inte. Och titta inte på dig själv i spegeln för länge.”

Vilket är ditt favoritplagg både för vår, sommar, höst och vinter? Om du får nämna bara ett enda?
”Förmodligen en bekväm tröja. Det är ett måste på planet.”

Psst. MISSA INTE NYA NUMRET AV STYLEBY i butik från 1 mars!

TIPS! STYLEBYs BEAUTYBOX fylld till bredden med fantastiska skönhetsprodukter från välkända varumärken – mer info hittar du HÄR

NUVARANDE Modellen Hanne Gaby Odiele: ”Individualitet och att vara unik är det som gör stil så speciellt”
NÄSTA 6 modedokumentärer vi inte kan få nog av!