Ännu ett modeår är snart slut, ännu ett år av en myriad av olika säsonger. Nu är det årslistans säsong och vi vill inte vara sämre. Vi gör det med de 9 bästa kampanjerna för året.

De 9 bästa modekampanjerna 2017

Calvin Klein FW17

Raf Simons första kampanj för Calvin Klein, eller ja Calvin Klein 205 W39 NYC menar jag såklart går hand i hand med hans forskning in i världen av Americana sett från en europés ögon. Amerikanska konstklassiker och en ödslig (bortsett från myllret av modeller) motorväg i öknen.
Fotograf: Willy Vanderperre
Stylist: Olivier Rizzo

modekampanjer

Loewe SS18

Jonathan Anderson har en förmåga att skapa enastående kampanjer på sitt eget speciella sätt. Till exempel med att visa frukt än kläder. Ofta ackompanjerad av  den kreativa duon, knasbollarna M/M Paris. Fotad av Steven Meisel, med Vittoria Cerreti. Stylist Benjamin Bruno, (kanske inte hans tuffaste gig)  hår av Guido Palau, (inte hans heller). Makeup  av superstjärnan Pat McGrath.

modekampanjer

Isabel Marant AW17

Inez & Vinoodh tog fram inte bara kameran utan även saxen på modellen Anna Ewers.

Jaquemus AW17

Inte ett plagg så långt ögat kan nå. Bara ett naket par tätt omfamnande. Platsen Provencal i södra Frankrike som kollektionen är inspirerad av får agera bakgrund. Simon Porte Jaquemus förklarar kampanjen såhär: “I would like to create a timeless image of two people kissing themselves without clothes, accessories only their bodies on a chair under a parasol”.
Foto: David Luraschi

Christopher Kane AW17

Vad får man om man åker till Irland med Christopher Kanes kläder, fotografen Alasdair McLellan (de flestas favvis) och modellen Cara Taylor.  Svar: Väldigt snygga bilder.

Helmut Lang Resort 18 

Modellen Laura Morgan stretchar på det kommunala badhuset och det liksom funkar väldigt bra med Helmut Langs nya bildspråk, och det gamla. Fotad av fantastiska Talia Chetrit.

 Jil Sander SS18

Ett oväntat trevligt perspektiv av ”lyxiga” fotografen Mario Sorrenti. Rå och vackert.

Calvin Klein Obsessed

Inte tekniskt sett en modekampanj men den får åka med på ikonstatus. Tidigare opublicerade bilder på Kate Moss tagna av dåvarande pojkvännen Mario Sorrenti för Calvin Kleins doft Obsessed. Det är bra att återvinna.

 Versace SS18

Kollektionen som hyllade Gianni Versace tog Milans modevecka med storm efter den numera klassiska ”Supermodell-avslutningen. Klart att kampanjen också ska gå samma väg. Modeller är Christy Turlington, Gigi Hadid, Gisele Bündchen, Kaia Gerber, Naomi Campbell, & Natalia Vodianova. Fotad av Steven Meisel.

Craig Green FW17

Som abstrakta totem klumpar sig ett gäng män tillsammans på ett stormigt vatten till något större än de själva. En tolkning som gjorts är de hemgjorda flottarna som så tragiskt ofta inte klarade sig ända fram till säkert land efter flykten från fasorna i krigets Syrien. Fotad av Dan Tobin Smith.

TIPS! STYLEBYS NYA HÖSTBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO OM BEAUTYBOXEN HITTAR DU HÄR