Mode för kvinnor, av kvinnor ... Modemärken som skapas, drivs och älskas av kvinnor blir allt fler - vi jublar! STYLEBY lyfter fram fyra favoriter.

STYLEBY hyllar mode för kvinnor av kvinnor

WENDELBORN

Amerikanska Kate Wendelborn startade sitt självbetitlade varumärke 2015 efter att ha lämnat märket Protagonist som hon var med och startade 2012.

Beskriv Wendelborn?

”Wendelborn är en komplett garderob. Enkelt utan att vara tråkigt. Alla plagg kan bäras på ett unikt sätt, och nästan alla är gjorda för att knytas eller knäppas på olika sätt. ”

Hur vill du att vi ska känna oss i dina plagg?

”Som om din stil inte är som någon annans. Att du är bekväm med att vara något uppklädd. ” Vad är sann stil? ”Att vara bekväm i din egen hud. ”

Signaturplagg?

”De oversizade handstickade tröjorna illustrerar Wendelborns särart och tillverkningsprocess. Jag har jobbat länge med att ta fram en kavaj som förvandlar hela ditt humör så snart du bara får in ena armen i plagget – nu har jag lyckats. Vi lanserar även jeans – klassiska, men lite F*@K U samtidigt. ”

Om Wendelborn var en låt – vilken skulle det vara?

”Det skulle inte vara en enda, det skulle vara ett collage av ambientlåtar. ”

LÄSTIPS! Giorgia Tordini & Gilda Ambrosio om favoritmärket Attico!

MATTEAU

Matteau utkom med sin första kollektion badkläder 2015, och grundades av de australiensiska systrarna Ilona Hamer och Petra Heinsen.

Beskriv Matteau?

”Enkel, bekväm, smakfull. Vi gör badmode som säger precis så mycket som bad – mode ska göra – utan att säga så mycket över huvud taget.”

Hur vill ni att vi ska känna oss i era plagg?

”Avslappnade, självsäkra och bekväma. Inget ska vara för perfekt, allt måste ha en personlighet för att se bra ut.” Vad är sann stil? ”Det är att förstå hur du kan vara en egen individ i allt du företar dig, inte bara sättet du klär dig på. Det är hur du för dig, hur du kommunicerar och hur du får andra att kän – na sig i ditt sällskap, kulturen du konsumerar, din inspiration och ditt sätt att leva. Alla dessa saker hjälper dig att utveckla en personlighet och en personlig stil som kommer ut i sättet du klär dig.”

Signaturplagg?

”En triangel-bh, en klassisk briefunderdel och en baddräkt med rak bystline är bästsäljarna. Perfekta, bekväma basplagg på stranden som du även kan använda på andra ställen. Vi har alltid velat göra ’jeans och T-shirt’ fast för stranden – de där plaggen som alltid funkar som de är och som är en bas för en personlig stil.”

Om Matteau var en låt, vilken skulle det vara?

”’Tezeta’ med Mulatu Astatke. Eller ’Sparks’ med Beach House.”

KHAITE

Catherine Holstein startade Khaite 2015 och blev snabbt en favorit hos modeminimalisterna.

Beskriv Khaite?

”Khaite är grekiskt och uttalas kajt, och betyder ’att låta sitt långa hår flöda, att behålla en lätthet och att ta det lugnt’. Det kändes väldigt passande ur alla aspekter av varumärket, både estetiskt och bildligt talat.”

Hur vill du att vi ska känna oss i dina plagg?

”Som när du är ditt bästa och lyckligaste. Omhändertagen och guidad.”

Signaturplagg?

”Kashmirtröjan som både är rustik och urban, känslosam, lugn, flödande och kompakt. En svart jumpsuit – för att varje kvinna, oavsett storlek och ålder, borde ha en i sin garderob. Jeans eftersom det är det perfekta plagget.”

Vad är sann stil?

”Självförtroende och ihärdighet.” Om Khaite vore en låt – vilken skulle det vara? ”’Sweet Virginia’ med The Rolling Stones.”

LÄSTIPS! Lägg unga heta designmärket MAGDA BUTRYM på minnet (nominerade till LVHM priset 2018)

TESSA

Tessa Matthews debuterade under New Yorks modevecka förra året har rönt stor uppmärksamhet.

Beskriv Tessa?

”Redan som liten bestämde jag mig för att jag ville skapa ett eget modeföretag. Som kvinna i 20-årsåldern har jag ett budskap som jag vill föra vidare till mina kunder som handlar om livet, social identitet och feminism – samt hur vi behandlar vår planet. Jag vill vidareutveckla Tessa så att vi även erjuder accessoarer, heminredning och jag vill även jobba publicistiskt – Tessa har en röst. Tessa-kvinnan älskar livet, färg, familj, hem och att fira. Hon kan röra sig mellan stämningar på ett avspänt sätt, och alltid känna sig sexig.”

Hur vill du att vi ska känna oss i dina kläder?

”Du ska känna att du kan drömma.”

Signaturplagg?

”Jag gillar avslappnade saker som du kan klä upp om du är på humör. Jag gör en pyjamasliknande byxa i många olika tyger som jag tycker du ska spana in. Min version av kostymen tycker jag också är speciell. Jag är besatt av vintagetyger och använder helt fantastiska brokad- och sidentyger. Ingen annan ’i rummet kommer att bära exakt samma sak som du, och du kommer att känna dig som en feminin boss! T-shirtarna med bilar ett kul plagg. Varje säsong trycker jag olika bilmodeller på en tight t-shirt. Jag bär en sådan i princip varje dag, det gör även min mamma.”

Om Tessa vore en låt – vilken skulle det vara?

”’To Zion’ av Ms Lauryn Hill.”

TIPS! STYLEBYs BEAUTYBOX fylld till bredden med fantastiska skönhetsprodukter från välkända varumärken – mer info hittar du HÄR