Beauty är näst efter musiken artisten Miriam Bryants största passion. Här berättar hon allt om hur hon hittade sin beautystil och lär dig sina smarta knep för att framhäva kindbenen och hitta rätt ögonskuggsfärg.

Miriam Bryants beautystil & skönhetssignatur

Miriam Bryant: ”Jag älskar smink – det är så roligt och min andra passion i livet! Jag gör alltid min makeup själv, även före scenframträdanden och då är jag inte rädd för att dra på ordentligt. Andra dagar tycker jag det är härligt med en naturlig look och jag behöver verkligen inte sminka mig varje dag, tvärtom det kan faktiskt bli roligare om det inte blir ett måste. Osminkat är också en look – som alla kan bära upp!”

Egen beautystil 

”Jag är bestämd med vad jag vill, jag vet vad jag tycker är snyggt och inte. Nu har jag hållit på och släppt musik i mer än fem år och känner att ju mer erfarenhet jag får, desto mer bestämd kan jag vara. Men jag tycker samtidigt inte det är något krav att man ska veta exakt vad man vill, det finns så mycket press på kvinnor nu att ha en egen stil och vara stensäker på den. Det är också lugnt att säga att man inte har en aning. Det är dock ett grymt sätt att ta reda på vad man gillar genom att göra fel en massa gånger.”

Kindbenen 

”Det finns väldigt mycket man kan göra för att lyfta fram benstrukturen med hjälp av makeup. Jag brukar använda ett matt solpuder, gärna i en något kallare nyans, under kind- och käkben. Jag brukar även skugga under hakan för att få fram den tydligare och även ovanför tinningarna.”

Miriam Bryants skönhetssignatur

”Långt, mörkt hår med en halvuppsatt knut har blivit mitt kännetecken. Hela tofsidén började med att jag var tvungen att sluta värmestyla mitt hår för att inte skada det. Problemet med långt hår är att det är svårare att se ball ut. Jag ville inte ha lockar, och då kom jag på halvuppsättningen. Senaste året har jag tappat en del hår på grund av stress och jag har suttit hemma och gråtit över långa testar som fallit av. När hud, hår och naglar reagerar negativt på stress blir det ytterligare en stressfaktor, och det blir en nedåtgående spiral som är svår att ta sig ur. Gå i terapi, hänga mer med polare och kasta ut saker ur mitt liv som jag inte behövt har varit en del av lösningen. Och det har vänt. Jag är egentligen blond, men jag känner mig som brun-hårig och därför färgar jag håret. Jag har inte något emot ljust hår, det är bara inte jag, och jag färgar var tredje vecka hos min frisör Therese Friberg på Bangs i Stock-holm. Vi har jobbat ihop i två år och ingen annan får röra mitt hår.”

Hudvård 

”Min hudvårdsrutin varierar, jag kan somna med smink, vilket så klart inte är bra men det funkar om produkterna är tillräckligt bra. BareMinerals räddade min hy och deras foundation Blemish Remedy kan man till och med sova med. De har väldigt mycket bra borstar också. Jag gillar Dermalogica, som jag har använt länge och känner verkligen att jag har hittat rätt. Jag tycker det är kul med hudvård och jag är duktig i perioder. Det är  viktigt att exfoliera – och samtidigt skönt.”

Rätt nyans 

”Jag gillar verkligen Bobbi Brown, de har väldigt bra pigment i sina skuggor och ett stort sortimentet med mycket härliga, kalla nyanser. Jag dras oftast till kalla nyanser för att väga upp att jag har ganska rödlätt hy. Samtidigt älskar jag rosa och röda nyanser som roséguld, men då måste jag väga upp det med andra, kallare toner. Jag har precis hittat en ny skugga från Max Factor som är i crèmeform och favoritnyansen heter ’Coffee’, men jag ska köpa alla nyanser som finns.”

Glitter 

”Jag har börjat använda mig av mycket glitter, paljetter och även klistermärken. Det finns så mycket fina glitterprodukter nuförtiden! Det är kul att sätta fast paljetter och även klistermärken i ansiktet. Diamanter runt ögonen är skit-snyggt, det ger en ny dimension åt ansiktet och skapar även en rolig och lekfull look. På scen kommer jag att köra på med mycket glitter och nästan doppa ansiktet i en skål med glitter.”

TIPS! STYLEBYS NYA HÖSTBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO OM BEAUTYBOXEN HITTAR DU HÄR

 foto Pauline Suzor