STYLEBY fick en pratstund med Miranda Kerr om skönhet, superfoods och hur hon kombinerar att vara supermodell, nybliven tvåbarnsmamma och driva sitt eget hudvårdsmärke. Vi kan avslöja att det har med både kristaller och aromaterapi att göra.

Vad inspirerade dig till att ta in den spirituella aspekten i dina produkter för Kora Organics? ”Utifrån mina erfarenheter så har jag kommit att tro och uppskatta en holistisk approach till hälsa och skönhet, liksom kopplingen till sinnet, kropp och hud. Jag inspirerades på många plan av mina egna spirituella övertygelser som kraften i helande kristaller, positiva affirmationer och fördelarna med aromaterapi. Jag tror att vår huds hälsa är knuten till spirituellt välmående och att vi behöver titta på alla tre aspekter för bästa resultat.”

Alla produkter från Kora är behandlade med rosenkvarts?”Jag lade till de unika vibrationerna från rosenkvarts i alla produkter för att jag tror på kristallers helande och skyddande kraft. Jag använder kristaller i mitt vardagliga liv och bär dem med mig vart jag än går [Miranda har alltid en rosenkvarts i behån, nära hjärtat reds anm.]. Rosenkvarts bär på en lugnande energi som främjar kärlek och acceptans mot oss själva och andra. Under tillverkningsprocessen filtreras och magnetiseras alla våra produkter genom rosenkvarts, så att vibrationen av självkärlek flödar genom kristallen, in i produkterna och smittar av sig på våra kunder.”

Skärmavbild 2018-12-10 kl. 13.28.20

Hur använder du positiva affirmationer? ”Jag tror att positiva affirmationer och positiva tankar skapar positiv energi, därför har vi valt att sätta positiva ord på alla våra produkter. Avsikten med det är att den vibrerande energin från orden har en positiv effekt på användaren och att det kan inspirera till positivitet och verka upplyftande för själen. Det är också en påminnelse om att ta en stund i din hektiska dag för att vara närvarande i allt du gör.” Dofterna är också viktiga i din hudvård. ”Aromaterapi och användandet av essentiella oljor tror jag kan hjälpa till med psykiskt och fysiskt välmående. Jag använder faktiskt min Heart Chakra Aromatherapy Oil varje dag och återapplicerar den under dagen när jag behöver jorda mig… Det är min personliga blandning av laddade oljor som rosenolja, sandelträ, ylang ylang och cederträ som väcker och stärker energierna i ditt hjärtchakra.”

Har du någon annan skönhetsvana för att ta hand om kroppen? ”Jag tar alltid några minuter varje morgon för att torrborsta kroppen, jag tycker det är det bästa sättet att få i gång cirkulationen och få bort döda hudceller. Jag börjar vid fötterna och jobbar uppåt med snabba drag, sedan fortsätter jag, försiktigare, med armarna. Jag föredrar att alltid borsta mot hjärtat.”

Vilka är dina ätbara hudfavoriter? ”Jag äter en avokado om dagen, men nonifrukt är också en favorit och en nyckelingrediens i alla våra produkter. Det är en superfood som är rik på antioxidanter och innehåller över 100 vitaminer och mineraler. Den är anti-aging, anti-bakteriell, anti-viral, anti-fungal, anti-inflammatorisk och kan hjälpa till att förbättra immunsystemet. Våra Noni Glow Skinfood Supplement innehåller noniextrakt och en massa andra av mina favoritplantor som açai, blåbär, mangosteen, granatäpple, matcha, nypon, klorella och fläderblom.”

Skärmavbild 2018-12-10 kl. 13.28.38

Hur har Flynn och Hart [Mirandas söner] förändrat din syn på livet, skönhet och hälsa? ”När jag handlar letar jag alltid efter naturliga ingredienser av den högsta kvalitet jag kan hitta, och köper alltid certifierat naturligt och ekologiskt när jag kan – från frukt, grönsaker och matvaror till hushållsrengöring och hygienprodukter. För mig är skönhet att vara den hälsosammaste, gladaste versionen av sig själv… Jag tycker att människor ser som bäst ut när de mår sitt bästa, det strålar inifrån.”

Finns det någon viktig businessläxa från att starta och driva ett eget märke som du vill dela? ”Ha en tydlig vision – jag hade en väldigt tydlig vision av vad jag ville åstadkomma; från produktens effektivitet och resultat till hur märket presenteras via paketering och marknadsföring. Lita på dina instinkter och var detaljorienterad. Bygg ett lojalt team som är inspirerade av dig och dela din vision.”

Har du en guilty pleasure-produkt? Något annat som inte är ekologiskt men som du inte kan låta bli! ”Jag älskar Dior Addict Lip Glow i originalnyansen 001, det tar fram det naturliga pigmentet i läpparna!”