Gå inte omaskerad! Från superladdade dukar till detoxande lera – masken har just nu ett moment och de nya tillskotten är lika roliga som vårdande.

Förbi är tiden när man fasade för att pojkvännen (eller någon över huvud taget) skulle få se dig i ansiktsmask. I dag är det inte ett dugg skämmigt, utan i stället ett tillfälle att ta en selfie. Att outa sina skönhetsrutiner har också blivit ett sätt att uttrycka sig och skönhetsföretagen har hakat på med nya spännande texturer och fina färger. Självklart är inte ytan allt, utan maskerna är också maxade med hudförbättrande ingredienser.

STÄRKANDE KRYDDOR Maskerna från Kiehl’s jobbar främst på lyster och renande mot föroreningar med bland annat hjälp av gurkmeja och korianderolja – två heta superingredienser som inte bara livar upp grytor, utan även huden.

Mask från Kiehl's

1. Kiehl’s Cilantro & Orange Extract Pollutant Defending Masque, 360 kr, och Kiehl´s Turmeric & Cranberry Seed Energizing Radiance Masque, 360 kr.

ÅTERFUKTANDE DUK Vi har länge älskat Versos retinolserum och maskvarianten gör oss inte besvikna! Verso känns alltid stilrent, samtidigt spot on och nu helt rätt med så kallade sheet masks. Effektiviteten i duken är fenomenal, och efter bara 20 minuter är huden återfuktad till max. Resultatet är inte bara temporärt – retinolet i masken jobbar även långsiktigt på att bygga upp kollagenet.

mask från Verso

2. Verso Intense Facial Mask, 4 st/800 kr.

RENANDE LERA Stadens föroreningar är ett problem för huden, och lösningen är effektiv rengöring och stärkande antioxidanter. Masken innehåller ghassoul som är en lera med absorberande egenskaper, superantioxidanten astaxantin och exfolierande aprikoskärnor. Huden får ett nytt, fräscht utseende!

Mudmask från Biotherm

3. Biotherm Skin Best Wonder Mud, 495 kr.

TIPS! STYLEBYs BEAUTYBOX fylld till bredden med fantastiska skönhetsprodukter från välkända varumärken – mer info hittar du HÄR