I frånvaro av tunga modemärken på New Yorks modevecka var det nya mindre märken som fångade vårt intresse. Här är 3 märken att lägga på minnet framöver! 

TELFAR – EST. 2005, NYC

Tidigare i år vann Telfar Clements det prestigefull priset CFDA/Vogue Fashion Fund och i veckan presenterade han sin vår- och sommarkollektion inför 2019 under NYC Fashion Week. TELFAR är ett unisex märke som står utanför kön, etnicitet och klass med mottot ”It’s not for you – it’s for everyone”. Vårkollektionen gav 70-tals inspirerade siluetter med denim och midjehöga byxor.

Ss19c telfar 094

Ss19c telfar 016

Ss19c telfar 027

LINDER 

Sam Linder och Kirk Millar träffades i en New York-butik 2012 och har sedan dess drivit både märket och butiken Linder på Thompson Street i New York, som bär både den egna linjen (dam och herr) och mindre kända herrkläder från Israel, Mellanöstern och Frankrike. Deras ytterplagg i färg/färgblock från vår- och sommarkollektionen 2019 ger habegär!
 

Ss19c linder 001

Ss19c linder 057

PYER MOSS

Pyer Moss grundades 2013 av Kerby Jean-Raymond som beskriver märket som ett ”konstprojekt” som syftar till att använda sin plattform för att utmana sociala berättelser med kollektioner som kombinerar aktivism, debatt, teater och sociala åsikter. 2018 lanserade Pyer Moss samarbete med Reebok under namnet ”Reebok by Pyer Moss” och än så länge har två kollektioner visats fram.

Pyer Moss

Pyer Moss

Reebok by Pyer Moss

”Reebok by Pyer Moss Collection 2.”

foto JASON LLOYD-EVANS, PYER MOSS