I helgen tar hållbara Make it last sin stora succeloppis till Göteborg – där ett tjugotal moderedaktörer, stylister, artister säljer plagg och accessoarer till vrakpriser.

Lisa Corneliusson, medgrundare Make it last

Vad kan man förvänta sig på loppisen på lördag? ”Vi är sjukt peppade på att för första gången öppna dörrarna till vår loppis i Göteborg, på fina Auktionsverket på Tredje Långgatan 9. Vi har kört loppisen sedan 2014 i Stockholm och blir alltid lika överväldigade, både av hur många som dyker upp och supportar, och hur mycket grymt mode som byter hem via våra fantastiska medverkande säljare. Jag brukar själv försöka undvika att gå runt och kolla vad folk säljer, det slutar med att jag kommer hem med mer än vad jag tog med mig.”

”Lisa Corneliusson har på sig tröja från HOPE samt Wrangler-jeans. Alla plaggen kommer att säljas på loppisen.”

Varför är det så populärt med modeloppis? ”I förlängningen är intresset förstås ett tecken på hur peppade folk är på second hand och att hitta alternativ till nyproducerat. På Make it last uppmärksammar vi hållbart mode och second hand är en viktig del av det: att se till att förlänga plaggs livslängd är ett av de mest effektiva sätten att få ner dess totala klimatpåverkan.”

Var går intäkterna? ”Allt som skänkts från varumärken säljs oavkortat till förmån för en utvald organisation (och samtliga säljare bidrar till samma organisation). Den här gången jobbar vi med RFSU och deras modekoncept ELISE. ELISE jobbar för ”Body Rights” och lyfter fram budskap om alla individers rätt att bestämma över sin kropp, sexualitet och identitet. Den första kollektionen lanserades på Colette i Paris och snart kommer en helt ny kollektion som jag vågar lova är ännu finare än den första.”

Dessutom säljs samples och tidigare kollektioner från ett tiotal välkända varumärken – alla från Cheap Monday, Filippa K, Rodebjer och GANT till L’Homme Rouge och New Black – till förmån för RFSU.

Anmäl dig här!

Adress:Auktionsverket Kulturarena
Tredje Långgatan 9, Göteborg

När: Lördag 2 juni 12.00-17.00

Psst! Nu kan du prenumerera på STYLEBY Beautybox – mer information hittar du HÄR!  Och glöm inte att du kan lyssna på sprillans nya avsnitt av podden Skönhetsredaktinonen här