Höst betyder jakt på den perfekta kashmirtröjan. Men kashmir kräver omsorg så vi bad två experter dela med sig av sina kashmirknep.

Kashmir är ett kostsamt material, visst, men det går att hitta fina varianter som inte ruinerar dig. Lär dig några få knep, för att öka hållbarheten.

kashmirtro%cc%88jan_styleby

Vilka är dina bästa knep för att få kashmir att hålla sig fin?

Marianne Randolph, grundare på Randolph Stockholm ”Maskintvätt, ullprogram eller fintvätt 30 grader, är enligt min erfarenhet bäst för kashmir. Tvättmedlet sköljs ur bättre än vid handtvätt och det sliter också mindre på plaggen. Centrifugera lätt och lägg plagget på en handduk, forma det och låt det plantorka. Man kan även ånga det lätt när det är torrt.”

Stephanie af Klercker, grundare på Soft Goat ”Jag rekommenderar att tröjan förvaras i en påse när den ligger i garderoben, då kommer eventuella djur inte åt den. Eventuella noppor tas varsamt bort med en speciell kashmirkam. Försök att inte tvätta tröjan allt för ofta utan satsa på att vädra plaggen istället, när du väl tvättar det är det bäst att använda ett speciellt ulltvättmedel.

Vilka kashmirrelaterade ögonblick i modehistorien värnar du om? 

Marianne Randolph ”De klassiska Hollywoodfilmerna med de stora modeikonerna, Katherine Hepburn, Grace Kelly, Audrey Hepburn …”

Stephanie af Klercker ”Att Olivia Palermo gifte sig i en vit tunnstickad kashmirtröja visar på att kashmir går att använda till allt, hon var snyggare än någonsin!”

STYLEBY:s kashmirfavoriter i höst.

kashmirtro%cc%88ja_styleby

 

Grå v-ringad kashmirtröja,H&M. Gul kortärmad kashmirpolotröja, Soft Goat. Ljusgrå kashmirtröjaGina Tricot. Rosa kashmirtröja, Zara. Vit polokashmirtröjaUniqlo, Svart kashmirhoodie, Randolph Stockholm,

LÄS MER: Snygga cashmeretröjor för dam hösten 2019

AV LISA CORNELIUSSON