Bästa miljövänliga makeupen: Gwyneths favorit guidar dig

Från de stilrena förpackningarna till de trendiga färgerna – makeupartisten Kirsten Kjaer Weis självbetitlade skönhetsmärke är både ekologiska och lyxiga.  Gwyneth Paltrow och Grace Coddington är fans, och självklart, STYLEBY (glöm inte att besöka vår webshop!). Möt Kirsten Kjær Weis – mästaren på ekologisk makeup:

KW

”I mitt jobb som makeupartist såg jag så många kvinnor reagera på konventionell makeup. Absurt nog var det få som ifrågasatte sambandet mellan problemhy och allergi och det som låg på huden. Men jag kunde inte hitta naturlig och ekologisk makeup som uppfyllde mina krav på kvalité – så jag startade mitt egna märke.”

Vad är skillnaden mellan ditt märke, och andra konventionella varumärken på marknaden? “Den viktigaste skillnaden är att vi inte använder oss av artificiella ingredienser, förutom ett fåtal som finns i några av våra starkaste färger, och då innehåller de bara under en procent artificiell färg. Förutom det, så är produkterna helt syntetfria. Alla produkter är certifierat ekologiskt, vilket betyder att 95 % av innehållet kommer från ekologisk odling.”

Färgerna är fantastiska, vart har din inspiration kommit ifrån till din färgpalett?  “Inspirationen kommer från mina 20 år som makeupartist. Jag har även en stark intuition när det gäller färger och vad som passar bra mot huden. Jag bryr mig inte så mycket om trender utan mer vad som framhäver en kvinnas skönhet.”

Många av dina produkter har en krämig konsistens, föredrar du att applicera med fingrar eller borste?  “Jag jobbar med både och. Allt som är krämbaserat kommer värms upp av fingrarna när det appliceras, för att sen smälta in i huden och se transparent ut ­– vilket jag älskar. Samtidigt är en borste fantastisk för att bygga upp en färgintensitet.”

Vad är historien bakom den stilrena förpackningen? “Det var viktigt för mig att ha en produktlinje som var estetiskt tilltalande, och som skulle utmärka sig bland alla andra ekologiska förpackningar. Jag ville att det skulle kännas lyxigt och samtidigt vara hållbart. Jag teamade ihop mig med den fantastiske designern Marc Atlan, som föreslog metall och då kom även idén med ett refillsystem.”

Du lanserade nyss en ny produktlinje av läppstift, har du några favorittrick för vackra läppar?  “Håll dem återfuktade! Använd läppbalsam, och att dricka mycket vatten för att även återställa vätskebalansen inifrån. Sen är det egentligen ditt val om du föredrar läppstift eller läppglans, men att hålla dem återfuktade är grundläggande för vackra läppar.”

Slutligen, vad är ditt mest professionella makeup-tips? “Jag brukar alltid spraya ett rosenvatten försiktigt som ett sista steg i looken. Det hjälper att ta bort den lite kakiga känslan från looken och lämnar alltid en vacker finish på huden.”

LÄSTIPS! 9 ekologiska hudvårdsprodukter skönhetsredaktören älskar!