Lär dig allt om de trendigaste tillskotten!

Ät din hudvård – för att få en vacker hy behöver du också fylla på med rätt näring inifrån. Snygga vitaminburkar gör det också intaget minst lika roligt som att smörja sig!

Lär dig allt om de trendigaste tillskotten!

Glow med gurkmeja

Gurkmeja är en av de mest antiinflammatoriska kryddorna som finns! Den har använts i den indiska läkekonsten Ayurveda under flera tusen år, dessutom finns det en hel del vetenskapliga studier på roten. Curcamin, det gula pigment som ger gurkmejan sin speciella färg, har visat sig hämma den inflammationsskapande genen COX-2. Curcumin kan man köpa på kapsel i dag men gör inte det – använd pulvret i stället eller färsk gurkmeja om du får tag på det, för att få hela kryddans spektra med hälsofördelar. Kombinera gärna med andra kryddor som chili och peppar för att ytterligare boosta antioxidanteffekten.

vitaminer_tillskott

Herb Hero Turmeric, 299 kr. Högkvalitativ, ekologisk gurkmeja. Blanda i juice, gör en shot eller en värmande indisk gryta.

Bakterier är bäst

Mycket tyder på att vår hälsa är starkt sammankopplad med magtarmsystemet och dess invånare, bakterierna. De goda bakterierna i tarmen utvinner och frisätter antioxidanterna i maten du äter och kan producera viktiga vitaminer. Du kan därför hjälpa kroppen att försvara sig mot de fria radikalerna genom att boosta dina tarmbakterier! Det är speciellt viktig om du ätit en antibiotika kur som gör rent hus och kan orsaka allvarliga rubbningar i tarmfloran. Probiotika är levande och nyttiga bakterier som finns i fermenterad (syrad) mat och kapslar. Prebiotika är osmältbara kolhydratet som bakterierna i tarmen älskar att leva av, det finns bland annat i mycket grönsaker och rotfrukter. Kombinera båda dessa för bästa effekt!

Moon Jucice Beauty Dust, 650 kr/Net-a-porter. Innehåller starka antioxidanter som bland annat gojibär och Chisandra. Ha i en tesked i ditt kaffe eller te.

The Beauty Chef Glow Inner Beauty Powder, 500 kr/Net-a-porter. Innehåller mer än 23 olika superämnen som ingefära och grönt te, och alla naturligt fermenterade. Perfekt att ha i smoothie eller bara i ett glas vatten.

TIPS! STYLEBYS HÖSTBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO HITTAR DU HÄR

foto KJELL B PERSSON

NUVARANDE Lär dig allt om de trendigaste tillskotten!
NÄSTA Så bär du revärbyxan!