Lånar modeproffsen ut kläder – ja eller nej?

Lånar modeproffsen ut kläder - ja eller nej? Camilla Åstrand, Emma Elwin och Elin Alemdar berättar hur de ser på modeutlån – och hur de gör när något går fel!

Lånar modeproffsen ut kläder – ja eller nej?

PODCASTSTJÄRNAN: CAMILLA ÅSTRAND

Camilla Åstrand

”Jag lånar helst inte ut något ur min garderob, mest på grund av att jag med alla medel vill undvika konflikter med vänner. Denna händelse ligger till grund för det: Ett bröllop krävde två långklänningar, två dagar i rad. Jag hittade inget att köpa, och det slutade med att jag lånade en magisk sidenklänning från Diane von Furstenberg av min chef. Efter festen kemtvättade jag den, och hängde sedan in den på hennes kontor. Snart hör jag ett ‘Cam, kommer du in här?’ och jag möttes av en mindre nöjd chef som tittade på sin numera helt urblekta klänning. Efter att ha letat genom hela Ebay lyckades jag hitta en exakt likadan klänning i rätt storlek. Händelsen lärde mig: 1. Låna inte plagg av andra. 2. Låna speciellt inte något av din chef!”

STYLISTEN: EMMA ELWIN

Emma Elwin

”Om jag skulle låna ut något och det gick sönder skulle jag ha otroligt svårt att kräva någon sorts ersättning, bara tanken i sig ger mig ångest. Nej, jag skulle nog försöka tänka att det bara är ett plagg och försöka låtsas som om det regnar. Själv har jag lånat av min mamma och kanske inte lämnat tillbaka sakerna i det skick de var när jag lånade det. Oj, vad vi bråkat om det! I dag förstår jag ju självklart henne – man ska respektera andras saker och be om lov innan man lånar och inte klippa eller sy om dem efter eget tycke. Åh, jag riktigt känner hur nöjd hon kommer att vara när hon läser den meningen! Från miljösynpunkt önskar jag dock att jag och mina vänner lånade mer av varandra för att slippa köpa nytt när man ska på en fest eller liknande.”

DESIGNERN: ELIN ALEMDAR (STYLEIN)

Elin Alemdar

”Jag är nog den i mitt tjejgäng som lånar ut mest kläder av alla. Men det kan jag utnyttja – eftersom jag hela tiden har tillgång till nya provkollektioner blir mina vänner som mina egna försökskaniner. Jag är rätt cool med om något försvinner eller går sönder, mest för att jag är så slarvig själv.”

TIPS! GÄSTA STOCKHOLMS STORA MODE- OCH SKÖNHETSFESTIVAL – STYLEBY KOMMER ATT VARA DÄR!

Sweden Fashion & Beauty Day 2018

Sweden Fashion & Beauty Day 2018